Lukkopaini

Seuraavat Lukkopaini peruskurssit

 • BRASILIAN JU JUTSU/LUKKOPAINI/VAPAAOTTELU YHDISTELMÄ – KESÄKURSSI Sörnäinen, sornainen

  Ajalla 25.6.-1.8.2024:
  Ti klo 19.00-20.00
  To klo 19.00-20.00

  Ilmoittaudu
  128 € / opiskelijat 90 €. Toteutetaan yhdistelmäkurssina.

  HARJOITUSAJAT SÖRNÄINEN
  Tiistaina klo 19.00-20.00 ja
  Torstaina klo 19.00-20.00

  Peruskurssi on yhdistetty peruskurssi. Vapaaottelukurssilaiset käyvät em. aikojen lisäksi 1-2 x/vko TB/KB -peruskurssilla oppimassa lyöntipotkut.

  KOULUTTAJA:
  Joacim Bergman
  – Black belt in Bjj under Pedro Duarte
  Jani Hurme

  VARUSTUS:
  Liikunta-asu, paljain jaloin tai painitossut

  KULKUKORTTI – 10 € (Käteispantti)
  Jokainen lunastaa ennen ensimmäistä harjoitusta kulkukortin: käteispantti
  10 euroa (maksu palautetaan kortin palauttamisen yhteydessä kun henkilö lopettaa harjoittelun kokonaan).
  Kortti on leimattava jokaisen harjoituksen alussa ennen harjoitukseen osallistumista; ohjaajat keräävät koneesta tulostuvan kuitin tunnin alussa. Ilman kuittia et voi osallistua tunnille.

  MAKSUVAIHTOEHDOT:

  1.         Maksu maksetaan ensimmäiseen harjoitukseen mennessä Combat Academyn verkkosivuilta -> ”Maksa verkkomaksuna heti”:

  –       valitse peruskurssit ja oikea paikka (Sörnäinen)
  –       valitse kurssi joko normaalihinta tai opiskelija
  –       paina osta ja täytä henkilötiedot
  –       peruskurssin sopimusehdot saat esille klikkaamalla kohtaa ”Hyväksy käyttöehdot” ja sieltä ”Peruskurssit”
  –       sinun on hyväksyttävä sopimusehdot voidaksesi jatkaa
  –       valitse maksutapa
  –       tietosi ja maksusi kirjaantuvat meille automaattisesti
  –       ilmoittaudu salin toimistoon ennen tunnin alkua, esitä opiskelijatodistus, jos maksoit opiskelijahinnan

  2.         Maksun voi maksaa myös käteisellä, pankkikortilla tai liikuntaseteleillä paikan päällä kurssin alussa, laita rtällöin ruksi kohtaan ” Maksan salilla käteisellä / kortilla / liikuntaseteleillä ensimmäisellä harjoituskerralla” ja ilmoittaudu lomakkeella.

Lukkopaini – submission wrestling

Lukkopainissa yhdistyvät saumattomasti teknisyys ja fyysisyys

SLukkopaini on tehokkuudestaan tunnettu painilaji, jossa yhdistellään muun muassa brasilialaisen jujutsun, vapaapainin, sambon ja judon tekniikoita.

Erilaisten tekniikoiden opettelu ja kehittäminen ovat harrastajalle loputon tie, toisaalta lajin taitaja voi yhtä hyvin olla kevytrakenteiden lukkospesialisti kuin raa’alla fysiikalla jyräävä voimapainija. Lajin terävimmällä huipulla molempien osa-alueiden on kuitenkin oltava hyvin hallussa.

Lukkopainin tekniikoilla on merkittävä osa myös nykyaikaisessa vapaaottelussa, sillä usein kamppailutilanne ajautuu lähikontaktiin ja sitä myötä mattopainiksi.

LUKKOPAINI HARRASTUKSENA

Lukkopainin päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilian ju jutsun kanssa, merkittävämpänä erona se ettei lukkopainissa käytetä brasilian ju jutsu pukua (gi). BJJ-ottelijat ovatkin yleisimpiä menestyjiä lajin ammattilaiskisoissa, toisaalta esimerkiksi vapaapainin harjoittajat pärjäävät usein myös lukkopainissa.

Lukkopaini soveltuu erinomaisesti kaiken ikäisille naisille, miehille ja nuorille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi, unohtamatta kilpailemisesta kiinnostuneita.

LUKKOPAININ JUURET

Japanilaisesta alkuperästä ja vahvasta Brasialian Ju Jutsu taustastaan huolimatta nykymuotoisen lukkopainin merkittävin tekijä on lajin maailmanliitto Abu Dhabi Combat Club eli ADCC, joka on voimallisesti levittänyt lajia Yhdistyneistä Arabiemiraateista kaikkialle maailmaan. Lukkopainin yleisimpien sääntöjen määrittelyn ohella 1990-luvulla syntynyt ADCC järjestää lajin MM- ja maanosakilpailut ja kutsuu lukkopainia submission wrestling- nimellä.

Lukkopainin ADCC MM-turnauksessa ottelun pituus on 10 minuuttia, joista ensimmäiset 5 minuuttia otellaan ilman pistelaskua ja miesten loppuottelut kestävät 20 minuuttia, joista ensimmäinen 10 minuuttia otellaan ilman pistelaskua. Voittaja voi kuitata voitosta parhaimmillaan jopa 40 000 Yhdysvaltain dollaria.

Vuodesta 2006 lähtien myös kansainvälisen painiliiton FILAn alaisuudessa on järjestetty lukkopainikisoja, kansainvälisesti nimellä grappling. Fila:n omilla säännöillä käytävä lukkopainiottelu kestää kuusi minuuttia.

Ottelijat käyttävät shortseja, tiukkaa paitaa ja ovat paljain jaloin. Ottelu keskeytetään kun toinen ottelijoista on pakotettu tilanteeseen, jossa hän luovutuksen merkiksi taputtaa painialustaa tai kun tuomari katsoo ettei alakynnessä oleva ottelija kykene lyömään mattoa satuttamatta itseään.
Lukkopainissa painoluokat ovat miehillä 62 kg, 70 kg, 80 kg, 92 kg ja 125 kg, ja naisilla 48 kg, 55 kg, 63 kg ja 72 kg. Vuonna 2007 grappling oli ensimmäistä kertaa mukana FILA World Wrestling Games -kilpailujen ohjelmassa.

Kansainvälinen BJJ-liitto (IBJJF) järjestää vuosittain omat puvuttoman painin (no gi) maailmanmestaruuskilpailunsa.

LUKKOPAINI SOVELTUU

Lukkopaini soveltuu kaiken ikäisille naisille ja miehille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi.

LAJILIITTO

Suomalainen lukkopaini on järjestäytynyt Suomen Brasilialaisen JuJutsuliiton ja Suomen Lukkopainiliitto (ADCC Finland) alaisuuteen, joiden tarkoituksena on edistää ja kehittää vapaaottelua Suomessa.

LUKKOPAININ ALOITTAMINEN – PERUSKURSSI

Laji aloitetaan aina peruskurssilla, joka kestää 6 viikkoa, jossa on 2×60 min harjoitusta viikossa. Kurssilla opetetaan lajin perusteet (pysty- ja mattokamppailu, alasviennit, positiot, lukot ja kuristukset, jne.).

PERUSKURSSIN VARUSTEET

Liikunta-asu ja avojaloin.

Kouluttajat

 • Lehto Patricia
 • Bergman Joacim
Ylös