Brasilian ju jutsu

Seuraavat Brasilian ju jutsu peruskurssit

 • BRASILIAN JU JUTSU/LUKKOPAINI/VAPAAOTTELU YHDISTELMÄ – KESÄKURSSI Sörnäinen, sornainen

  Ajalla 25.6.-1.8.2024:
  Ti klo 19.00-20.00
  To klo 19.00-20.00

  Ilmoittaudu
  128 € / opiskelijat 90 €. Toteutetaan yhdistelmäkurssina.

  HARJOITUSAJAT SÖRNÄINEN
  Tiistaina klo 19.00-20.00 ja
  Torstaina klo 19.00-20.00

  Peruskurssi on yhdistetty peruskurssi. Vapaaottelukurssilaiset käyvät em. aikojen lisäksi 1-2 x/vko TB/KB -peruskurssilla oppimassa lyöntipotkut.

  KOULUTTAJA:
  Joacim Bergman
  – Black belt in Bjj under Pedro Duarte
  Jani Hurme

  VARUSTUS:
  Liikunta-asu, paljain jaloin tai painitossut

  KULKUKORTTI – 10 € (Käteispantti)
  Jokainen lunastaa ennen ensimmäistä harjoitusta kulkukortin: käteispantti
  10 euroa (maksu palautetaan kortin palauttamisen yhteydessä kun henkilö lopettaa harjoittelun kokonaan).
  Kortti on leimattava jokaisen harjoituksen alussa ennen harjoitukseen osallistumista; ohjaajat keräävät koneesta tulostuvan kuitin tunnin alussa. Ilman kuittia et voi osallistua tunnille.

  MAKSUVAIHTOEHDOT:

  1.         Maksu maksetaan ensimmäiseen harjoitukseen mennessä Combat Academyn verkkosivuilta -> ”Maksa verkkomaksuna heti”:

  –       valitse peruskurssit ja oikea paikka (Sörnäinen)
  –       valitse kurssi joko normaalihinta tai opiskelija
  –       paina osta ja täytä henkilötiedot
  –       peruskurssin sopimusehdot saat esille klikkaamalla kohtaa ”Hyväksy käyttöehdot” ja sieltä ”Peruskurssit”
  –       sinun on hyväksyttävä sopimusehdot voidaksesi jatkaa
  –       valitse maksutapa
  –       tietosi ja maksusi kirjaantuvat meille automaattisesti
  –       ilmoittaudu salin toimistoon ennen tunnin alkua, esitä opiskelijatodistus, jos maksoit opiskelijahinnan

  2.         Maksun voi maksaa myös käteisellä, pankkikortilla tai liikuntaseteleillä paikan päällä kurssin alussa, laita rtällöin ruksi kohtaan ” Maksan salilla käteisellä / kortilla / liikuntaseteleillä ensimmäisellä harjoituskerralla” ja ilmoittaudu lomakkeella.

BRASILIAN JU JUTSU (BJJ) – HEIKOMPI VOITTAA

Brasilialaista Ju Jutsua (BJJ) on verrattu maassa tapahtuvaan shakkiin, jossa fyysisesti heikompi voi voittaa älykkäillä siirroilla huomattavasti vahvemman vastustajansa.

BRASILIAN JU JUTSU (BJJ) HARRASTUKSENA

Brasilian Ju Jutsu sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille sekä nuorille liikunta- ja kamppailuharrastukseksi, josta on helppo siirtyä myös lajin kilpailulliseen puoleen.

Kilpailumuotona brasilialaista Ju Jutsua voidaan harrastaa turvallisemmin kuin useimpia muita kamppailu-urheilulajeja, koska urheilumuodossa kaikki lyönnit ja potkut ovat kielletty. Laji soveltuu näin ollen myös perheen nuoremmille jäsenille.

Brasilialainen Ju Jutsu on brasilialaisten kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu maassa käytäviin erilaisiin kamppailutekniikoihin. Lajissa käytetään asuna judopuvun kaltaista puuvillaista takkia ja housuja (gi) sekä tasoa osoittavaa vyötä.

Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Brasilian ju jutsukat harjoittelevat usein myös lajin rinnalla ns. lukkopainia, joka muistuttaa hyvin paljon Brasilialaista Ju Jutsua, mutta siinä ei käytetä Brasilian Ju Jutsu-pukua eli gi:tä.

HISTORIASSA HAASTEOTTELUITA

Brasilialaisen Ju Jutsun (Brazilian Jiu-Jitsu) maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui 90-luvun alussa ensimmäisten USA:ssa suurelle yleisölle järjestettyjen UFC (Ultimate Fighting Championships) -vapaaotteluturnauksien myötä, joissa ei ollut painoluokkia ja säännötkin olivat varsin minimaalliset. Suurta hämmästystä herätti ensimmäisen turnauksen voittaja, brasilialaisen Gracien suvun Royce Gracie, Helio Gracien poika, joka kukisti kilpailun kevyimpänä (80 kg) kerta toisensa jälkeen kaikki vastustajansa lukolla tai kuristuksella näytöstyyliin näiden koosta tai lajista riippumatta. Tilanteen teki entistä hämmästyttävämmäksi tieto, että Gracie-suvun parhaat edustajat ovat olleet vapaaotteluissa voittamattomia aivan viime vuosiin saakka – käytännössä yli 70 -vuotta.

Brazilian Jiu-Jitsun (nykyisin: Brasilian Ju Jutsu, BJJ) historia juontaa alkunsa 1900- luvun Brasiliaan, jonne muutti vuosisadan alkuvuosina useita vanhoja Japanilaisia Jiu-Jitsu- ja Judomestareita perustaen kouluja sekä esiintyen erilaisissa näytöksissä ja haasteotteluissa. Mitsuyo Maeda oli yksi näistä monista mestareista, joka jätti kotimaansa. Maeda oli judon perustajan Jigaro Kanon oppilas ja hänet tunnettiin nimellä Count Koma (”Count of Combat”). Matkusteltuaan useissa maissa Euroopassa ja Amerikassa, Maeda saapui Brasiliaan vuonna 1915 asettuen asumaan Belem do Paraan. Siellä hän tapasi Gastao Gracien, jonka kanssa ystävystyi.

Gastao alkoi opiskella Jiu-Jitsua japanilaisen mestarin Mitsuyo Maedan johdolla. Gastao toi myös vanhimman poikansa Carloksen oppimaan kamppailutaitoja japanilaiselta mestarilta. Maeda oli koltaan varsin pienikokoinen, vain 164 cm pitkä ja painoakin vähäiset 70 kiloa. Pienestä koostaan huolimatta Maeda voitti yli 1000 haasteotteluaan vieden yleensä kookkaammat vastustajat maahan, missä pakotti nämä luovuttamaan kuristuksella tai lukolla. Nuorelle ja hennolle 15 -vuotiaalle Carlokselle Jiu-Jitsusta tuli elämäntapa ja keino kehittää itseään. Muutaman vuoden päästä 19 -vuotiaana hän muutti Rio de Janeiroon perheineen aloittaen opettamisen ja lajissa kilpailemisen.

Carlos alkoi opettamaan oppimiaan tekniikoita ja elämän filosofiaansa myös nuoremmille veljilleen Osvaldolle, Gastao Jr:lle, Jorgelle sekä Heliolle. Varsinkin veljeksistä nuorin ja pienin Helio hyötyi tavasta taistella isompia ja vahvempia vastaan. Helio kehitti tekniikoita edelleen saadakseen ne toimimaan isommilleen. Vuonna 1925 Carlos ja hänen veljensä perustivat Brasiliaan ensimmäisen Jiu-Jitsu koulun ”Academia Gracie de Jiu Jitsu”. Carloksen tavoitteena oli osoittaa brasilialaisen Jiu-Jitsun ylivertaisuus muihin kamppailumuotoihin nähden sekä rakentaa lajista sukunsa perinne. Niinpä Carlos veljineen haastoi aikansa kuuluisimpia ja kovimpia eri lajien mestareita haasteotteluihin. Otteluissa, joita hän veljineen otti kymmeniä kiloja painavampia vastustajia vastaan, Graciet hankkivat nopeasti tunnustusta ja mainetta taidoillaan ja käyttämillään tekniikoilla. Graciet kehittivät lajia edelleen perinteisissä brasilialaisissa Vale Tudo-vapaaotteluissa, joiden säännöt olivat varsin minimaalliset. Graciet haastoivat yli 70 vuoden ajan eri tyylisuuntien ja kamppailulajien huippuja, katutappelijoita ja satamien raavaita miehiä taistelemaan kanssaan ilman sääntöjä. Näissä kamppailuissa saatiin todellista tietoa tekniikoiden toimivuudesta, samalla hioutuivat brasilian jiu-jitsun tekniikat, strategia ja harjoitusmenetelmät.

Carlos veljineen muutti ja kehitti alkuperäisiä tekniikoita niin paljon, että laji erosi täysin perinteisestä kansainvälisesti tunnetun ju-jutsun periaatteista. Carloksen ja hänen veljiensä kehittämien tekniikoiden ansiosta laji sai kansallisen leiman ja tunnetaankin tänä päivänä yleisesti nimellä ”Brazilian Jiu-Jitsu”, brasilialainen Ju Jutsu. Lajia harjoitetaan nykyisin kaikkialla maailmassa, myös Japanissa. Näin syntyi Brasilian Ju Jutsu ja sen pääkehittäjänä toimi Gracien perhe.

TASOASTEET

Brasilian Ju Jutsussa muodollisina edistymisen mittoina ovat vyöarvot: valkoinen, sininen, purppura, ruskea sekä viimeisenä ja korkeimpana musta (jokaisessa vyössä neljä natsaa).

BRASILIAN JU JUTSU SOVELTUU

Brasilian Ju Jutsu soveltuu kaiken ikäisille naisille ja miehille sekä nuorille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi.

LAJILIITTO

Suomessa Jrasilian Ju Jutsu on järjestäytynyt Suomen brasilialaisen jujutsun liiton alaisuuteen, jonka tarkoitus on edistää lajin harjoittelua ja lajia harjoittavien seurojen yhteistyötä Suomessa.

BRASILIAN JU JUTSUN ALOITTAMINEN – PERUSKURSSI

Laji aloitetaan aina peruskurssilla, joka kestää 6 vko:a, jossa on 2×60 min harjoitusta viikossa; kurssilla opetetaan lajin perusteet.

PERUSKURSSIN VARUSTEET

Liikunta-asu ja avojaloin.

Kouluttajat

 • Lehto Patricia
 • Bergman Joacim
Ylös