Escrima

Seuraavat Escrima peruskurssit

 • ESCRIMA Sörnäinen, sornainen

  Ajalla 15.8.- 21.9.2024
  Ke klo 20.00-21.00 ja
  La klo 12.00-13.00

  Ilmoittaudu
  128 € / opiskelijat 90 €. Escrimaa ei voi maksaa pankkikortilla; maksutapoina käteinen, tilisiirto, sporttipassi ja smartum: maksu suoraan escrima-ohjaajille/Hki Wing Tsun ry.

  HARJOITUSAJAT
  Ke klo 20.00-21.00 ja
  La klo 12.00-13.00

  KOULUTTAJA/LISÄINFO:
  Antti Ijäs (2. TG)
  Jaan Turpela (1. TG)
  Miika Saikko (12. SG)
  Bahar Tokat (12. SG)

  Escriman maksua ei voi maksaa verkkomaksuna.
  Maksu maksetaan Helsinki Wing Tsun ry:n tilille:
  Nordea FI25 1015 3000 2051 25 . Viestiksi oma nimi + escrima.
  Kuitti esitetään ohjajalle!

ESCRIMA – WEAPON COMBAT

Filippiiniläinen Escrima (“miekkailua”) tunnetaan maailman tehokkaimpana terä- ja lyömäaseisiin keskittyvänä taistelulajina.

ESCRIMA HARRASTUKSENA

Escrima soveltuu kaiken ikäisille naisille ja miehille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi.

Escrimassa harjoittelu aloitetaan yhdellä rottinkisella (50 cm) kepillä ja etenee kahden kepin kautta teräaseisiin ja sauvaan. Eripituisia ja -painoisia aseita opetellaan käyttämään samojen perusperiaatteiden mukaisesti, joten tekniikat ovat helposti siirrettävissä aseesta toiseen.

VUOSISATOJEN PERINTEET

Escriman juuret ovat Filippiineillä. Lajin tarkkaa syntyhetkeä on mahdotonta varmistaa vaan pikemminkin escrima on kehittynyt vuosisatojen ja vuosituhansien aikana Filippiinien satojen saarien asukkaiden aseettomista ja aseellisista taistelutaidoista. Tyylisuuntia on luonnollisesti satoja.

Escrimassa harjoittelu aloitetaan opettelemalla yhden ja kahden kepin käyttämistä aseena. Tämä on poikkeuksellista verrattuna moneen muuhun kamppailulajiin, joissa aseet tulevat kuvaan vasta paljon myöhemmin. Escrimalle onkin tyypillistä erilaisten aseiden monipuolinen käyttö harjoituksissa Tutuiksi tulevat eripituiset ja painoiset kepit, myöhemmin veitset, tonfat, kilvet, jne. Verisiä haasteotteluita on käyty vielä viime vuosikymmeniin.

Harjoittelussa keskitytään ennen kaikkea oikean tasapainon ja voiman löytämiseen, jotta harjoittelija voisi käyttää kehonsa voimavaroja maksimaalisella tavalla. Käytettävät aseet ovat joskus raskaita ja niiden käyttö vaatii koko kehon hyödyntämistä. Samat perusperiaatteet sopivat kaikenlaiseen kamppailuun. Myös aseeton itsepuolustus on osa Escrimaa – niin aseetonta kuin aseistautunuttakin hyökkääjää vastaan.

TASOASTEET

Escrimassa on käytössä oppilastasoasteet.

ESCRIMA SOVELTUU

Escrima soveltuu kaiken ikäisille naisille ja miehille.

LAJILIITTO

Escrima on osa suurmestari Lars Lindin kehittämä lyömä- ja teräasejärjestelmää Weapons Combat Systems, jonka muut osa-alueet ovat keskiaikaiseen saksalaiseen miekkailuun keskittyvä Historical Weapons Combat sekä wingtsunin perinteiset aseet kattava Wing Tsun Weapons Combat.

ESCRIMAN ALOITTAMINEN – PERUSKURSSI

Escrima aloitetaan aina peruskurssilla, joka kestää 6 vko:a, jossa on 2×60 min harjoitusta viikossa; kurssilla opetetaan lajin perusteet.

PERUSKURSSIN VARUSTEET

Peruskurssin virallinen harjoitusasu on valkoinen t-paita ja mustat housut sekä valkopohjaiset sisäpelikengät.

Kouluttajat

 • Saikko Miika
 • Turpela Jaan
 • Ijäs Antti
Ylös