Kickboxing

Seuraavat Kickboxing peruskurssit

 • Thaiboxing / Kickboxing yhdistelmäkurssi Myyrmäki

  Ma 28.6. klo 20.00-21.15 ja
  Ke 30.6. klo 20.00-21.15

  Ilmoittaudu
  Tarjoushinta: 79 €. Oikeuttaa vain Myyrmäen peruskurssiin. Peruskurssin jälkeen voit osallistua thaiboxingin, kickboxingin ja ladythain harjoituksiin sekä Myyrmäessä että Sörnäisissä! Kurssi tulee suorittaa Myyrmäessä.

  HARJOITUSAJAT

  Maanantaisin klo 20.00-21.15 ja
  Keskiviikkoisin klo 20.00-21.15

  Tarjouskurssihinnalla ei voi käydä Sörnäisten tunneilla. Hinta koskee vain Myyrmäen harjoituksia. Mikäli et voi aloittaa kurssia tammikuussa tai joudut keskeyttämään kurssin, voit käydä kurssin myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

  SISÄLTÖ
  – Asento ja liikkuminen
  – Lyöntitekniikat: suorat, yläkoukut ja alakoukut + torjunnat/väistöt
  – Potkutekniikat: polvi-, etu- ja kiertopotkut + torjunnat/väistöt
  – Välineharjoittelu: narut, säkit, potkutyynyt ja pistehanskat

  VARUSTUS
  Liikunta-asu, paljain jaloin.

  KURSSIN KESTO:
  n. 8 viikkoa

  MAKSUVAIHTOEHDOT:

  1. Maksu maksetaan ensimmäiseen harjoitukseen mennessä Combat Academy Vantaan tilille alla olevilla tiedoilla:
  Danske Bank FI4580430710150949. (ÄLÄ MAKSA KULKUKORTTIA TILILLE – VAIN PERUSKURSSIMAKSU 79 EUROA, OPISKELJAT 79 EUROA).

  Maksuun viitteeksi viestikenttään harjoittelijan nimi ja TB/KB 2/21 MM.
  Maksukuitti esitetään toimistoon tai ohjaajalle tunnille saavuttaessa.

  2. Maksun voi maksaa myös käteisellä, pankkikortilla tai erilaisilla liikuntaetumuodoilla paikan päällä salin toimistoon kurssin alussa.
  Jaa artikkeli

 • Thaiboxing / Kickboxing yhdistelmäkurssi Sörnäinen

  Ti 29.6. klo 20.00-21.15 ja
  To 1.7. klo 20.00-21.15

  Ilmoittaudu
  128 € / opiskelijat 90 €. Peruskurssin jälkeen voit osallistua thaiboxingin, kickboxingin ja ladythain harjoituksiin sekä Myyrmäessä että Sörnäisissä!

  HARJOITUSAJAT
  Tiistaina klo 20.00- 21.15 ja
  Torstaina klo 20.00- 21.15

  SISÄLTÖ
  – Asento ja liikkuminen
  – Lyöntitekniikat: suorat, yläkoukut ja alakoukut + torjunnat/väistöt
  – Potkutekniikat: polvi-, etu- ja kiertopotkut + torjunnat/väistöt
  – Välineharjoittelu: narut, säkit, potkutyynyt ja pistehanskat

  KULKUKORTTI – 10 € (Käteispantti)
  Jokainen lunastaa ennen ensimmäistä harjoitusta kulkukortin: käteispantti
  10 euroa (maksu palautetaan kortin palauttamisen yhteydessä kun henkilö lopettaa harjoittelun kokonaan).
  Kortti on leimattava jokaisen harjoituksen alussa ennen harjoitukseen osallistumista; ohjaajat keräävät koneesta tulostuvan kuitin tunnin alussa. Ilman kuittia et voi osallistua tunnille.

KICKBOXING – POTKUNYRKKEILY

Kickboxing (“potkunyrkkeily”) on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailu-urheilulaji, jonka monipuoliseen tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönti- ja potkutekniikat sekä näihin liittyvät väistö- ja torjuntatekniikat. Laji kehitettiin alun perin täyden kontaktin kilpailumuodoksi, jossa harjoitellaan vain käytännön ottelutilanteissa toimivia tekniikoita.

KICKBOXING HARRASTUKSENA

Vauhdikas kickboxing soveltuu erinomaisesti kaiken ikäisille naisille, miehille ja nuorille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi, unohtamatta kilpailemisesta kiinnostuneita.

Kilpailumuodoksi kehitetty tehokas ja suoraviivainen laji takaa harrastajalle parhaat mahdolliset tulokset voiman, kestävyyden, nopeuden ja liikkuvuuden eri osa-alueilta, unohtamatta tehokkaiden tekniikoiden tuomaa hyvää itsepuolustustaitoa.

LAJIN HISTORIA

Amerikkalaiset aloittivat avoimet karateturnaukset 1955, jolloin eri tyylisuunnat saivat mitellä taitojaan täydellä kontaktilla käytävissä turnauksissa, joissa lyönnit ja potkut olivat sallittuja tekniikoita. Amerikkalaiset kehittivät 60-70 -luvuilla otteluissa käytäviä tekniikoita edelleen tehokkaammaksi ja kutsuivat ottelutyyliä full contactiksi. Full contactiin otettiin oppia käsitekniikoiden osalta nyrkkeilystä ja japanilaisten potkunyrkkeilystä, joka oli thainyrkkeilystä muokattu liikkuvampi versio. Ottelut siirtyivät nopeasti tatamilta nuorattuun kehään ja saavuttivat suosiota varsinkin amerikkalaisessa televisiossa.

Nykyään lajia kutsutaan yleisesti kickboxing -nimellä, riippumatta lajin sisällä käytävien ottelutyylien luokituksesta (Kickboxing, Full Contact, Licht Contact, Semi Contact, K-1).

Ottelu

Nykyisin kilpailuissa käytettävät suojat ovat jalkasuojat, säärisuojat, alasuojat, nyrkkeilyhansikkaat ja hammassuojat sekä amatööreillä pääsuoja. Kickboxing -ottelut käydään kehässä, jonka koko on n. 5-7 metriä. Erien pituus 2 minuuttia ja lukumäärä (2-10) riippuen siitä, onko kyseessä amatööri- vai ammattilaisottelu. Kilpailijoita on n. 5-8 % kaikista potkunyrkkeilyn harrastajista.

Erona thainyrkkeilyyn

Potkunyrkkeilyssä ei saa tarttua vastustajasta kiinni eikä tehdä polvi- ja kyynärpäätekniikoita, pois lukien K-1 – säännöillä käytävät ottelut, joissa polvipotkut ovat sallittu. Harjoitukset tähtäävät hyvän lihaskunnon, kestävyyden, refleksien sekä ottelusilmän kehittämiseen ja parantamiseen.

Suomalaismenestys

Suomalaiset ovat menestyneet lajissa erittäin hyvin ja saavuttaneet jopa lajin MM-mitaleita amatööri- ja ammattilaiskehissä. Kilpailemisesta kiinnostuneilla naisilla ja miehillä on mahdollisuus osallistua kansallisiin tai kansainvälisiin potkunyrkkeilykilpailuihin.

TASOASTEET

Kickboxingissa on käytössä vyöarvot (keltainen, oranssi, sininen, ruskea ja musta); Vöiden suorittaminen ja käyttäminen vaihtelee kouluittain tyylisuunnasta riippuen.

KENELLE KICKBOXING SOVELTUU

Kickboxing soveltuu kaiken ikäisille naisille, miehille ja nuorille kamppailu- ja liikuntaharrastukseksi tai kilpailemisesta kiinnostuneille aina SM- ja MM- kehiin asti

LAJILIITTO

Suomessa laji on järjestäytynyt Suomen Potkunyrkkeilyliiton alaisuuteen, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää potkunyrkkeilyä Suomessa.

KICKBOXINGIN ALOITTAMINEN – PERUSKURSSI

Kickboxing aloitetaan aina peruskurssilla, joka kestää 7-8 vko:a, 2×60 min harjoitusta viikossa; peruskurssilla opetetaan lajin perusteet.

PERUSKURSSIN VARUSTEET

Peruskurssilla sisäliikunta-asu ja paljain jaloin

Kouluttajat

 • Korventaus Niko
 • Juvonen Jimi
 • Sariola Tomi
 • Vargman Ari
Ylös