Ajankohtaista

COMBATILLA PIDETTIIN FEKM KRAV MAGA 360° -LEIRI 2.3.2024

10.3.2024 | Yleinen

Combat Academy of Finlandilla Sörnäisten salilla järjestettiin la 2.3.2024 FEKM KRAV MAGA 360° -leiri, jolla kaikilla harrastajilla ja ohjaajilla oli mahdollisuus päästä harjoittelemaan Suomen krav maga pioneerien kanssa yli 70-vuoden aikana hankittuja lajin salaisuuksia.

FEKM KRAV MAGA 360° -leirillä harjoiteltiin tekniikoita ja taktiikoita haasteellisissa väkivaltatilanteissa, joissa aseettomia sekä terä- ja lyömäaseella varustettuja hyökkääjiä on useampi ja hyökkäys tapahtuu eri suunnista (360°). Tämän lisäksi harjoiteltiin maassa puolustautumista useampaa hyökkääjää vastaan sekä käytiin läpi haastavampia tilanne- ja stressiharjoituksia, joissa looginen ajattelu ei enää toimi ja keho joutuu työskentelemään automaatiolla ja äärirajoilla.

Leirien opettajina toimivat Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) presidentti Ari Vargman (FEKM krav maga 4. D), joka vastasi 1 vs. 2-4 hyökkääjää vastaan puolustautumisesta stressin ja väsymyksen alaisena eri kulmista. Liiton varapresidentti Soili Puranen (FEKM krav maga 3. D) vastasi Combat module tilanteista sekä 1 vs. 2 hyökkääjää eri suunnilta tulevia otteita ja kuristuksia vastaan tehtävistä tekniikoista. Liiton tekninen johtaja Juuso Rantala (FEKM krav maga 2. D) vastasi 1 vs. 2-3 hyökkääjää (veitsi ja patukka), aseen riisto ja taktinen perääntyminen tilanteesta. Liiton maataisteluun erikoistunut Tero Lempinen (FEKM krav maga 1. D) vastasi maassa puolustautumisesta 1 vs. 2 hyökkääjää vastaan.

FEKM KRAV MAGA 360° -leiri ja opettajat saivat välittömästi leirin jälkeen hyvää palautetta. Kaikki pääsivät soveltamaan lajin tekniikoita ja taktiikoita leirin opettajien vetämissä osioissa. Leirin lopussa kaikki joutuivat sopeutumaan hyökkääjän määrittämään vauhtiin ja väsymyksen myötä omiin epäonnistumisiin, joista oli kuitenkin pakko nousta ja jatkaa, koska hyökkäykset jatkuivat aina väsymykseen asti. FEKM KRAV MAGA 360° -leiri avasi varmasti monen leiriläisen silmät perustekniikan ja fysiikan harjoittelun tärkeydestä vauhdin ja hyökkääjien määrän kasvaessa. Vahvan perustekniikan ja fysiikan varaan voi jokainen rakentaa oman puolustuksen, joka kestää myös useamman hyökkääjän tekemät aseelliset ja uuvuttavat hyökkäykset tarvittaessa.

FEKM KRAV MAGA 360° -leiri hyväksytään PKMI:n vyökoevaatimuksissa kansalliseksi krav maga -leiriksi (vyökokeissa passiin merkittynä).

FEKM KRAV MAGA 360° -leirille osallistui reipas joukko FEKM krav maga oppilaita ja ohjaajia eri puolilta Suomea.
Combat Academy of Finland ja Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) Kiittää kaikkia leirillä opettaneita ja mukana olleita mahtavasta leiristä!

Muutaman viikon kuluttua järjestetään jo 12:tta kertaa legendaarinen PKMI KRAV MAGA POLISH MILITARY CAMP 12, joka pidetään 23.-24.3.2024 tuttuun tapaan Combat Academy of Finlandin salilla Sörnäisissä.
PKMI KRAV MAGA POLISH MILITARY CAMP 12 -leirillä harjoitellaan FEKM Krav Maga järjestelmän siviili-, viranomais- ja sotilastekniikoita Puolan armeijan ex erikoisjoukkojen upseerin, komentaja Wlodek Kopecin (FEKM krav maga 3. D) ja Kacper Kopecin johdolla.
Puolan armeijan erikoisjoukojen reserviin siirtynyt ex komentaja Wlodek Kopec on tuonut meille vahvaa NATO osaamista jo vuosikausia näiden leirien myötä; jo paljon ennen Suomen liittymistä NATOon vuonna 2023.
PKMI KRAV MAGA POLISH MILITARY CAMP 12 -leiri on tarkoitettu kaikille krav magasta, itsepuolustuksesta ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18) sekä reserviläisille, turva-alan ammattilaisille ja asetta työssään kantaville viranomaisille.
Leirille ei tarvita aiempaa kokemusta krav magasta, itsepuolustuksesta tai taktisista kursseista.
Ilmoittautuminen: http://www.combat.fi/kurssit/ (muut kurssit), info@combat.fi tai toimistoon.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä tarjoaa loistavan kattauksen, kun puhutaan nykyaikaisesta ja tehokkaasta itsepuolustuksesta siviileille, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Krav maga on kiistattomasti maailman tunnetuin itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on aktiivikäytössä eri maiden turvallisuus- ja sotilasviranomaisten keskuudessa.
Alun perin Israelissa kehitetty tehokas ja helposti omaksuttava itsepuolustusjärjestelmä sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta.

Suomessa toimiva Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) alainen, virallinen kansallinen krav maga -liitto Suomessa. Kaikki FEKM/PKMI ohjaajat (vähintään vihreä vyö) ja opettajat (musta vyö) ovat suorittaneet Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallisen ohjaaja- ja opettajakoulutuksen hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (FEKM viralliset diplomit). Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) diplomi takaa ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan maailman tehokkainta itsepuolustusjärjestelmää!

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

Teksti ja kuvat: Combat Academy of Finland

Ylös