Ajankohtaista

SUOMALAISET FEKM KRAV MAGA TALVILEIRILLÄ PARIISISSA 5.-8.1.2024 

15.1.2024 | Yleinen

Krav Magan perustajan, Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998), oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailman.
Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) johdossa toimii nykyään liiton perustajan Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmitt (FEKM krav maga 7. D).
Suomessa vuodesta 1998 asti toiminut Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) johtama Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) kansallinen krav maga -liitto Suomessa.

Vuosittain pidettävä Euroopan Krav Maga-liiton FEKM Krav Maga talvileiri Pariisin Suresnesissa oli suomalaisille FEKM krav maga harrastajille kauan odotettu tapahtuma; onhan se suurin ja merkittävin vuosittainen kansainvälinen krav maga -tapahtuma maailmassa.
Vuoden alussa järjestetty (5.-8.1.2024) FEKM krav maga tapahtuma oli toiseksi suurin koskaan järjestetty lajin talvileiri. Tänä vuonna paikalle oli saapunut 470 innokasta lajin harrastajaa ja opettajaa eri puolilta maailmaa; parhaimmillaan Pariisin FEKM -talvileiri on kerännyt 650 osallistujaa.

FEKM krav maga talvileiri pitää perinteisesti sisällään neljä päivää, joiden aikana harjoitellaan neljä tuntia päivässä. Lajin ohjaajaksi valmistuvat harjoittelevat yleensä normaaleiden päiväharjoitusten jälkeen vielä iltaisin opetusoppia ja muuta opettamiseen liittyvää.
Kaikki Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton PKMI ohjaajat (vähintään vihreä vyö) ja opettajat (musta vyö) ovat suorittaneet Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallisen ohjaaja- ja opettajakoulutuksen hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (FEKM viralliset diplomit). Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallinen diplomi takaa jokaisen FEKM ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.
Harjoittelu tapahtui lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta suuressa urheilukeskuksessa, mikä tarjoaa mainiot puitteet intensiiviselle oppimiselle ja lajin taitojen hiomiselle.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) FEKM Krav Maga -järjestelmä tarjoaa parasta mahdollista koulutusta, kun puhutaan nykyaikaisesta ja tehokkaasta itsepuolustuksesta siviileille, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Alun perin Israelissa kehitetty tehokas ja helposti omaksuttava krav maga itsepuolustusjärjestelmä sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta. Krav maga onkin kiistattomasti maailman tunnetuin itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on aktiivikäytössä eri maiden turvallisuus- ja sotilasviranomaisten keskuudessa.

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliittoa edustavat koulut olivat lähettäneet tänä vuonna FEKM krav maga talvileirille 18 innokasta oppilasta ja ohjaajaa, tällä määrällä olimmekin suurin ulkomainen ryhmä. Suomalaisia oli saapunut paikalle Helsingistä, Espoosta, Pietarsaaresta, Tampereelta, Vantaalta ja Varkaudesta.

Euroopan Krav Maga -liiton FEKM talvileirillä harjoitellaan oman tasoisessa ryhmässä (vyöarvo) liiton huippukouluttajien (musta vyö 4.-7. D) johdolla. Leirillä opettu FEKM krav maga on käytännön läheistä ja toimivaa itsepuolustusta, joka tarjoaa leiriläisille monipuolisen ja laajan näkemyksen henkilökohtaiseen turvallisuuteen.

Suomalaiset leiriläiset antoivat hyvää palautetta leiristä, kaikki olivat todella tyytyväisiä leiriin ja saatuihin oppeihin. Leirillä havaittiin taas kerran, että FEKM mustavöisten opettajien taso on todella huikea, kuten havaittiin myös se, että suomalaisten taso ei myöskään häpeä vertailua muihin FEKM maihin.

Suomalaisilla oli suuri kunnia tavata myös Euroopan Krav Maga-liiton perustaja ja entinen presidentti Richard Douieb, jonka nimikirjaimet (RD) näkyvät edelleen liiton nimessä.
Richard Douieb piti leiriläisille yhteisen harjoituksen, jolloin kaikki leiriläiset pääsivät harjoittelemaan elävän krav maga legendan johdolla liikkumista ja ottelutekniikoita.

Suomalaiset ovat osallistuneet Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto Ry:n presidentin Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) johdolla FEKM talvileireille jo 2000-luvun alusta asti. Yksi talvileirin tavoitteistamme on suomalaisten harrastajien mahdollisuus tutustua liiton johtoon, opettajiin ja eri maiden krav magan harrastajiin. Koulutusmenetelmien ja kulttuuristen vivahteiden hyväksyminen, yhdessä harjoittelu ja mielipiteiden vaihto vahvistavat yhtenäisyyden tunnetta kansainvälisessä FEKM krav maga -perheessä. Tapahtumien ja yhteisten harjoitusten aikana syntyneet siteet kestävät vuosikymmeniä leirin päättymisen jälkeen, jokainen lajin harrastaja ja opettaja on aina tervetullut vieraaksi ja harjoittelemaan ympäri maailman. Talvileiri ja sen iloinen tunnelma on loistava esimerkki krav magan yhdistävästä voimasta, joka ylittää maiden rajat, meret ja mantereet.

Euroopan Krav Maga -liiton FEKM krav maga talvileiri 2024 Ranskan Suresnesissa oli suomalaisille ikimuistoisen hieno kokemus, mukana oli vanhojen kokeneiden leirikävijöiden lisäksi aivan ensikertalaisia. Leirillä saatettiin kokea haasteita, kuten sopeutumista erilaisiin opetustyyleihin ja kielimuurien ylittämistä, mutta ei niillä ollut juurikaan vaikutusta oppimiseen ja tyytyväisyyteen.
Suomalaisten johtajana toimineelle Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton varapresidentille Soili Puraselle (FEKM krav maga 3. D) tämä oli jo 18. peräkkäinen FEKM talvileiri, ensimmäinen vierailu Pariisissa oli jo vuonna 2005. Tämä kertonee leirin ja lajin merkityksestä Soilin kohdalla; saadut tiedot, solmitut ystävyyssuhteet ja yleinen yhteisöllisyyden tunne kantavat pitkään leirien jälkeenkin.

Suomalaiset lähettävät Suuret Kiitokset FEKM:lle, tapahtuman järjestäjille ja kaikille talvileirin saumattomaan toteutukseen osallistuneille. Suomalainen FEKM krav maga perhe odottaa innolla tulevia tapahtumia, jotka edelleen yhdistävät ja vahvistavat laajaa FEKM krav maga -yhteisöä.

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot ja koulut löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

 

Teksti ja kuvat: Soili Puranen/Ari Vargman/FEKM 2024

Ylös