Ajankohtaista

COMBATILLA PKMI KRAV MAGA POLISH MILITARY CAMP 12 -LEIRI 23.-24.3.2024

28.3.2024 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Helsingin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin viikonloppuna 23.-24.3.2024 jokavuotinen Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton PKMI Krav Maga Polish Military Camp -kevätleiri.

Ensimmäinen Suomessa järjestetty PKMI Krav Maga Polish Military Camp oli aluksi tarkoitus järjestää 17.-18.4.2010. Suomalaisilla odotukset ja jännitys olivat korkealla, sillä olivathan sotilastaustaiset puolalaiset krav maga -huiput tulossa Suomeen tuolloin vasta ensimmäistä kertaa.

Leiriä edeltävällä viikolla alkoi kova uutisointi Islannissa tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta ja sen vaikutuksista Euroopan lentoliikenteeseen. Tuhkapilvi nousi jopa 11 kilometrin korkeuteen, leviten kaikkialle Keski- ja Itä-Eurooppaan, jonka vuoksi ilmatila ja lentokentät suljettiin kokonaan tai osittain useiksi päiviksi lähes kaikissa Euroopan maissa. Suomessa ilmatila suljettiin torstain 15. huhtikuuta, joten Puolalaisten lento Suomeen onnistunut tuolloin 17.-18.4.2010.

Pettymyksestä huolimatta meillä Suomessa ei lannistuttu, vaan leirijärjestelyt käynnistettiin nopeasti uudestaan, ja uusien lentojen myötä leiri saatiin pidettyä vain muutamaa viikkoa myöhemmin toukokuussa.
Ensimmäisen PKMI Krav Maga Polish Military Camp -leirin jälkeen kaikilla oli voittajan olo. Tuolloin leirin pääkouluttajana toiminut puolalainen upseeri Włodzimierz (Wlodek) Kopeć onkin vieraillut Suomessa jo 12 kertaa PKMI Krav Maga Polish Military Camp -leirin tiimoilta.

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto Ry:n tämän vuotinen PKMI Polish Military Camp 12 -kevätleiri järjestettiin perinteisesti maaliskuun lopulla (23.-24.3.2024) Combat Academy of Finlandin Helsingin Sörnäisten harjoituskeskuksessa.

Leirille osallistui reilut puolensataa aktiivista oppilasta ja ohjaajaa ympäri Suomea, FEKM krav maga -kouluista, minkä lisäksi leirillä nähtiin tuttuun tapaan viranomaisia ja turva-alan ammattilaisia.

PKMI Krav Maga Polish Military Camp 12 -leirin pääkouluttajana toimi tuttuun tapaan viime vuonna Puolan armeijasta eläkkeelle jäänyt kommander Włodzimierz (Wlodek) Kopeć (FEKM 3. D).
Wlodek on toiminut vuosikymmeniä Puolan armeijassa ammattisotilaana ja erikoisyksiköiden upseerina, operatiivisissa tehtävissä ulkomailla sekä luonut Puolan armeijalle Fighting in Close Contact (WWBK) ja asetaistelun (BLOS) sotilasjärjestelmän.

Wlodek vastaa myös Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) Krav Maga Military -järjestelmän kehittämisestä ja opettajien kouluttamisesta ympäri maailmaa. Leirin toisena kouluttajan toimi Kacper Kopeć, joka on monille suomalaisille tuttu mies Puolassa pidetyiltä sotilas- ja ampumaleireiltä.

PKMI Polish Military Camp -leiri on tarkoitettu krav magan harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille sekä asetta työssään kantaville viranomaisille. Leirille ei tarvita aiempaa kokemusta krav magasta, itsepuolustuksesta tai taktisista kursseista.

PKMI Polish Military Camp -leirillä harjoitellaan Wlodekin kouluttamaan FEKM Krav Maga Military -järjestelmää, johon kuuluu taktista ryhmätoimintaa, erilaisten aseiden käsittelyä ja ammuntaa, aseetonta lähitaistelua, lähitaistelua veitsellä ja lyömä-aseilla sekä kiväärin ja pistoolin käyttöä kylmänä aseena. Lisäksi järjestelmässä harjoitellaan vaarallisen henkilön kiinniotto-, tarkastus- ja raudoitustekniikoita sekä VIP-henkilön suojausta.

Leirillä opetettavia tekniikoita on opetettu Wlodekin johdolla myös Puolan armeijan erikoisjoukoille ja armeijalle. Wlodek ja Kacper vastaavat myös kansainvälisen Military Training Team (MTT) koulutusyrityksen toiminnasta maailmalla.

Leirin aikana Wlodek piti hienon puheen siitä, miten me jokainen teemme itsemme näköistä ja meille parhaiten soveltuvaa krav magaa riippuen taustastamme ja kokemuksistamme sekä muista ominaisuuksistamme. Wlodekilla itsellään on mm. vahva judotausta, mikä näkyy hänen opettamassa krav magassa, joten alkulämmittelyssä tehtiin paljon kaatumis-, heitto- ja horjutusharjoituksia.

Leirillä tuli myös tärkeää kertausta edellisiltä leireiltä ja tietysti paljon uutta, varsinkin ensimmäistä kertaa osallistuneille. Lajin opettajille leireiltä saatu oppi on ensisijaisen tärkeää, koska oman taidon ylläpito ja uusien asioiden oppiminen on lajin ja oman kehityksen kannalta tärkeää; opettajan tulee aina olla askeleen edellä omia oppilaitaan. FEKM krav magassa on lukematon määrä tekniikoita ja taktiikoita erilaisia uhkia vastaan. Ahkeralle ja motivoituneelle lajin harrastajalle, ja varsinkin opettajille siis riittää opittavaa vaikka koko eliniäksi.

Leirin lopuksi Wlodek halusi kiittää kaikkia paikalla olleita leiriläisiä aktiivisesta osallistumisesta ja hyvästä asenteesta. Wlodek kertoi, miten hienoa on tulla kerta toisensa jälkeen kutsutuksi Suomeen Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton ja Combat Academy of Finlandin vieraaksi sekä nähdä aina aktiivisia leiriläisiä oppimassa uusia taitoja.

Suomalaiset FEKM krav maga -opettajat ja oppilaan ovat edelläkävijöitä Wlodekin ja Kacperin kouluttaman FEKM-Military ohjelman harjoittelussa Suomessa pidettyjen leirien ansioista. Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) presidentin Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) lisäksi meillä on useita FEKM Military Instructor-kurssin suorittaneita krav maga -opettajia lukuisten Puolan vierailuiden ansiosta.

Monissa maissa on varauduttu Venäjän muodostamaan uuteen uhkaan aktiivisesti, mm. Puolassa lukioiden lukujärjestykseen lisätään sotilaallisia oppiaineita (ammunta- ja taistelukoulutusta).
Suomalaisten reserviläisen ja maanpuolustuksesta kiinnostuneiden, ja varsinkin meidän krav magan parissa toimivien olisi hyvä osallistua aktiivisesti sotilaallisia valmiuksia vahvistaviin koulutuksiin NATO:n uutena jäsenmaana.

Israelista lähtöisin oleva krav maga tunnetaan yleisesti tehokkaimpana ja testatuimpana itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmänä maailmassa, ja lajia harjoitellaan lukuisten maiden asevoimien ja turvallisuusviranomaisten keskuudessa ympäri maailmaa.

Suomessa joukkoja on perinteisesti johdettu aina edestä, ja sama näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa Suomen puolustusvoimissa. Puolustusvoimien uudella komentajalla, kenraali Janne Jaakkolalla on krav magan musta vyö, hän on myös harjoitellut ja opettanut 90-luvulla krav magaa Combat Academy of Finlandilla.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä on yksi maailman tehokkaimmista järjestelmistä, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Järjestelmän tekniikat ovat toimivia ja helposti opittavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ikään, taustaan tai ammattiin katsomatta.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta.

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto PKMI (1998-2024) on Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) alainen kansallinen krav maga-liitto Suomessa, jonka jokainen ohjaaja (vähintään vihreä vyö) ja opettaja (musta vyö) on suorittanut kaikki vaadittavat viralliset koulutukset kansainvälisten vaatimusten mukaan (diplomit).

Iso Kiitos Wlodekille ja Kacperille sekä Kaikille leiriläisille Mahtavasta 2024 PKMI Krav Maga Polish Military Camp -leiristä! Vuonna 2025 nähdään taas!

Combat Academy of Finland järjestää vuosittain useita taktisia veitsi-, patukka- ja ampuma-asekursseja, joihin itsepuolustuksesta, voimankäytöstä, lähitaistelusta ja taktisesta ammunnasta kiinnostuneet lajin harrastajat, virkamiehet ja turva-alan ammattilaiset voivat osallistua.

Taktisia kursseja:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi
-Military Training Team: https://mtt.com.pl/en/

 

FEKM Krav Maga -lajiliitot:-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil


-Puolan Krav Maga-liitto: https://kravmaga.org.pl

 

Teksti: Combat Academy of Finland
Kuvat: Jari Mäenpää/Combat Academy of Finland

Ylös