Ajankohtaista

COMBAT ACADEMY OF FINLANDILLA JÄRJESTETTIIN NAISTEN FEKM KRAV MAGA -ITSEPUOLUSTUSKURSSI 6.3.2024

11.3.2024 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin viime viikon keskiviikkona 6.3.2024 kevään ensimmäinen kolmen (3) tunnin naisten FEKM krav maga -itsepuolustuskurssi.

Ikävä tosiasia on, että edelleen vuonna 2024 aivan tavallinen kansalainen, ikään tai sukupuoleen katsomatta, voi kohdata työssä tai vapaa-ajalla agressiivisen/rikollisen henkilön. Tilastokeskuksen tietojen mukaan suomalaisista naisista 57 prosenttia on kokenut fyysistä väkivaltaa, uhkailua tai seksuaaliväkivaltaa. Työelämässä useampi kuin joka toinen nainen on kokenut seksuaalista häirintää. Lasten ja nuorten tilanne on myös hälyttävä; ryöstöistä ja pahoinpitelyistä epäillyt ovat vuodesta 2019 alkaen lisääntyneet kaikissa alle 21-vuotiaiden ikäryhmissä, myös alle 15-vuotiailla vakavien rikosten osuus on kasvanut.

Kolme tuntia kestävä tehokas FEKM krav maga turvallisuus- ja itsepuolustuspaketti sisältää naisille suunnattua taktista ennakointia ja tehokkaita tekniikoita, joilla jokainen voi välttää uhka- ja väkivaltatilanteita ja selvitä niistä tehokkailla ja helposti omaksuttavilla FEKM:n krav maga itsepuolustustekniikoilla. Naisten FEKM krav maga -itsepuolustuskurssit alkavat aina noin tunnin teoriaosuudella, jonka jälkeen aloitetaan itsepuolustustekniikoiden harjoittelu pienissä ryhmissä oman opettajan johdolla, näin tekniikoiden oppiminen on mahdollisimman tehokasta.
Kurssin ohjelmassa on mm. RL 4:4 Hätävarjelu, naisiin kohdistuvat uhka- ja väkivaltatilanteet, tilanteiden välttäminen ja ennakointi, puhuttaminen ja käskyttäminen, stressireaktiot uhkatilanteessa, avun hälyttäminen ja jälkitoiminta, etäisyystekniikat, otteista ja kuristuksista vapautuminen, maassa puolustautuminen sekä lyöntien ja potkujen torjunta.

Kurssin pääopettajana toimivalla Soili Purasella (krav maga musta vyö 3. D) on yli 20-vuoden kokemus krav magan harjoittelusta ja opettamisesta kaiken tasoisille ryhmille.
Kurssin alussa Soili Puranen korostaa, että ”luonnollisesti hyvän itsepuolustustaidon oppiminen vaatii enemmän kuin muutaman tunnin harjoittelun, mutta kaikki mukana olevat ovat omassa itsepuolustus- ja turvallisuusajattelussa sekä teknikoissa jo paljon pidemmällä kuin kotiin jääneet”.

Kurssin tärkeintä antia onkin naisten oman turvallisuusajattelun herääminen ja kiinnostus aktiiviseen harjoittelu. Viimeisen 30-vuoden aikana Combat Academy of Finlandin järjestämillä sadoilla krav maga -kursseilla on käynyt tuhansia eri ikäisiä ja ammatteja edustavia naisia ja miehiä, joita yhdistää oman ja läheisten turvallisuuden kehittäminen. FEKM krav magassa parasta itsepuolustusta on uhkatilanteiden ennakointi ja välttäminen ympäristöä tarkkailemalla ja tiedostamalla vaaran merkit jo ennakolta. Ennakoinnin lisäksi tehokkaat ja helposti omaksuttavat itsepuolustustekniikat tarjoavat kiperissäkin tilanteissa toimintatapoja irtautua uhka- ja väkivaltatilanteista mahdollisimman turvallisesti.

Naisten FEKM krav maga -itsepuolustuskurssit on tarkoitettu kaiken ikäisille naisille (K-14), joilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta itsepuolustuksesta, kaikki taktiikat ja tekniikat ovat helposti ja nopeasti omaksuttavia. Kurssin opetus perustuu kansainväliseen ja arvostettuun FEKM Krav Maga -itsepuolustusjärjestelmään (FEKM-RD) ja itsepuolustuksen yleisiin koulutusmenetelmiin. Naisten krav maga -itsepuolustuskurssi soveltuu erityisesti palvelu-, hoito-, hoiva-, sosiaali-, nuoriso-, opetus-, matkailu-, ravintola- ja turvallisuusalalla työskenteleville sekä yksin liikkuville ja matkustaville naisille. Kurssilla ikäraja on 14-vuotta (K-14).

Naisten FEKM krav maga -itsepuolustuskurssin käyneet voivat jatkaa perusteiden jälkeen harjoittelua jatkokurssilla, jossa kerrataan jo aiemmin opittua ja harjoitellaan lisää tehokkaita taktiikoita ja tekniikoita uhka- ja väkivaltatilanteista selviämiseen.

Kiitos oppilaat ja kurssin opettajat Soili Puranen, Tuukka Kasanko ja Anders Löfman!

Seuraava Combat Academy of Finlandin naisten FEKM krav maga -itsepuolustuskurssi pidetään La 4.5. klo 12-15 Sörnäisten salilla, kuten myös keväällä järjestettävä naisten FEKM krav maga -itsepuolustuksen jatkokurssi.

Lisätietoa/ilmoittautumiset Combat Academy of Finlandin verkkosivut: https://www.combat.fi/kurssit/
Järjestämme vastaavia kursseja myös yrityksille, yhdistyksille ja viranomaisille!
Tiedustelut: info@combat.fi

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä tarjoaa parasta mahdollista opetusta, kun puhutaan nykyaikaisesta ja tehokkaasta itsepuolustuksesta tavallisille ihmisille, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Alun perin Israelissa kehitetty tehokas ja helposti omaksuttava itsepuolustusjärjestelmä sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta. Krav maga on kiistattomasti maailman tunnetuin itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, jota harjoitellaan ympäri maailman, myös eri maiden turvallisuus- ja sotilasviranomaiset ovat ottaneet sen omakseen.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti 31. tammikuuta 2024 kenraaliluutnantti Janne Jaakkolan Puolustusvoimain uudeksi komentajaksi 1. huhtikuuta 2024 alkaen. Tuleva neljän leijonan kenraali, Janne Jaakkola, on krav magassa mustan vyön suorittanut lajin arvostettu opettaja.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta. Suomessa toimiva Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) alainen, virallinen kansallinen krav maga -liitto Suomessa. Kaikki FEKM/PKMI ohjaajat (vähintään vihreä vyö) ja opettajat (musta vyö) ovat suorittaneet Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallisen ohjaaja- ja opettajakoulutuksen hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (FEKM viralliset diplomit). Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) diplomi takaa ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

 

Teksti ja kuvat: Combat Academy of Finland

 

Ylös