Ajankohtaista

COMBATIN JENNIKA VAINIOLLE THAINYRKKEILYN 2024 SM-KULTAA OULUSTA 17.3.2024  

17.3.2024 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin thai- ja potkunyrkkeilyn moninkertainen arvokisamitalisti Jennika Vainio otteli tänään sunnuntaina (17.3.) Oulussa Thainyrkkeilyn +75 kg sarjan finaalissa 2024 SM-kultaa kukistamalla vahvasti otelleen Turku Muay Thain Piritta Kurosen pistein 3-0.

Combat Academy of Finlandin Jennika Vainio lunasti sarjan +75 kg finaalipaikan eilen käydyssä semifinaaliottelussa kokenutta Turkulaista Tea Läntistä vastaan; Turkulainen kukistui myös selvin pistein 3-0.

Jennika oli ilmoitettu näissä SM-kilpailuissa sarjaa alempaan, alle -75 kg, sarjaan, mutta jostain syystä Suomen Muaythai liitto halusi siirtää alle -75 kg sarjalaiset tähän ylempään +75 kg sarjaan.
Ylempään +75 kg sarjaan ilmoittautuneelle Turku Muay Thain Piritta Kuroselle tarjottiin vapaalippu suoraan sunnuntain +75 kg sarjan finaaliin, kun alemmasta -75 kg sarjasta ylöspäin nousseet Jennika ja Tea Läntinen joutuivat karsimaan lauantain semifinaalissa.

Sarjan vaihto ylempään +75 kg sarjaan ei sinällään haitannut; Jennika on jo monessa sopassa keitetty moninkertainen thai- ja potkunyrkkeilyn suomenmestari ja kokenut arvokisamitalisti. Jennikan viikonloppuna käymät SM-ottelut eivät jättäneet katsomoon mitään epäilystä siitä, kuka on sarjojen -75 kg ja +75 kg thainyrkkeilyn kiistaton ykkönen tässä maassa.
Jennikalle tämä 2024 SM-viikonloppu tarjosi hyvää lämmittelyä tulevaa Potkunyrkkeilyn WAKO 2024 Italia World Cup:ia varten, joka käydään ensi viikolla 20.-24.3.2024 Italian Jesalossa.

Combat Academy of Finlandin Jennika Vainio on noussut viimeisen vuoden aikana aivan maailman kärkeen thai- ja potkunyrkkeilyssä, toistaiseksi uran paras saavutus oli viime vuodelta +70 kg sarjan MM-hopeaa Portugalin Albufeirassa järjestetyissä potkunyrkkeilyn WAKO 2023 MM-kilpailuissa (17. – 26.11.2023). Matkalla K1 +70 kg sarjan MM-finaaliin kaatui matkalla Kanadan Adriana Granon pistein 3-0, Australian Tilly Bellin pistein  3-0 ja Puolan Oliwia Gajewczykin niin ikään pistein 3-0. MM-finaalissa kuitenkin harmittava pistetappio satojen otteluiden moninkertaiselle thai- ja potkunyrkkeilyn maailmanmestarille Kroatian Lucija Bilobrkialle.
Jennikan palkintokaappiin on kertynyt myös thai- ja potkunyrkkeilyn SM-kultamitaleiden seuraksi thainyrkkeilyn IFMA 2022 MM-pronssia ja potkunyrkkeilyn WAKO 2023 Italia World Cup -kultaa.
Jennika on valittu vuonna 2023 Suomen potkunyrkkeilyliiton parhaaksi naisottelijaksi.

Jennikan maailmallakin ihmetystä herättävästä erittäin nopeasta noususta arvokisojen huipulle vastaavat Combat Academy of Finlandin huippuvalmentajat Heidi Björklund, Niko Korventaus ja Ari Vargman, joilla on yhteensä yli 70 vuoden tausta eri lajeista ja niiden valmentamisesta.

Combat Academy of Finlandin Niko Korventauksen piti myös otella näissä Oulun thainyrkkeilyn SM-kilpailuissa alle -75 kg sarjassa. Tällä kertaa alle -75 kg sarjan SM-kulta jätettiin kuitenkin muille ja Niko toimi näissä kilpailuissa Jennikan kulmassa vain valmennustehtävissä. Niko solmi viime viikolla kahden vuoden sopimuksen kansainväliseen Karate Combat -ammattilaisliigaan. Liigan tapahtumia on järjestetty vuodesta 2018, liigassa nähdään karaten ja erilaisten itsepuolustuslajien tyylisuuntauksilla ottelevia ottelijoita.

Jatkossa Niko ottelee Karate Combat -ammattilaisliigan tapahtumissa ympäri maailmaa, liigassa näkyvyys ja palkkiot ovat jo ihan eri luokkaa kotimaan karkeloihin tottuneille.
Karate Combat -ammattilaisliigan järjestämiä ottelutapahtumia nimittäin suoratoistetaan yli 100 maahan, ja liigalla on instagramissa ja facebookissa 1,5 miljoonaa seuraajaa; seuraajaa kaikissa sosiaalisissa medioissa on yhteensä yli 4 miljoonaa. Vuonna 2023 liigalla oli 200 miljoonaa digitaalista näyttökertaa.

Karate Combat -otteluilla ei juurikaan ole tekemistä oikean karaten kanssa, ottelut nimittäin käydään täydellä kontaktilla lyönneillä ja potkuilla, minkä lisäksi ottelussa saa heittää ja lyödä maassa. Karate Combat -otteluita voi verrata lähinnä MMA:n pystyotteluun, tosin matossa saa myös lyödä ja potkia. Karate Combat -otteluiden kesto on 3×3 min ja käsissä 4 oz mma-hanskat.

Nikon ensimmäinen ottelu Karate Combat -liigassa käydään jo ensi viikonloppuna, ottelu on sovittu 23. maaliskuuta Meksikon Cancunin; ottelussa Niko kohtaa keskisarjassa (alle -75 kg) Brasilian Janderson Conceicao Da Silvan.
Tuore Karate Combat -ottelija ehtii hädin tuskin näistä SM-kilpailuista junalla takaisin Helsinkiin ja pakata laukun siirtyäkseen lentokentälle, sillä lento Meksikon Cancunin lähtee jo tiistaina.
Onnittelut Nikolle tästä Karate Combat sopimuksesta!

Jennikan 2024 SM-kulta ja Nikon viime viikolla solmittu Karate Combat ammattilaissopimus ovat itse urheilijoille ja tietenkin myös Combat Academy of Finlandille parasta palautetta vuosien ahkerasta ja kovasta työstä. Menestyksestä huolimatta molemmat ovat pysyneet nöyrinä ja lojaaleina omalle salille ja tiimille, mikä näkyy taas kerran molempien huippu-urheilijoiden viimeisissä savutuksissa SM- kehässä ja Karate Combat -sopimuksessa.

Onnittelut Jennika Vainio thainyrkkeilyn 2024 SM-kultamitalista!
Kiitos Nikolle ja Ouluun Leif ”Lepa” Steniukselle Jennikan kulmaamisesta 2024 SM-kilpailuissa!
Kiitos Jennikan valmennukselle, harjoituskavereille ja faneille!

Combat Academy of Finland (1993-2024) on yksi Suomen menestyksekkäimmistä ja tunnetuimmista taistelu-, itsepuolustus- ja kamppailulajien Akatemioista, jonka opettajat edustavat kansallista ja kansainvälistä huipputasoa. Combat Academy of Finlandin amatööri- ja ammattilaiskilpailijat ovat saavuttaneet vuosina 1993-2024 eri kamppailulajeissa yli 10 maailmanmestaruutta ja satoja MM-, EM-, PM- ja SM -arvokisamitaleita sekä lukuisia mustia vöitä.

Vuosittain Combat Academy of Finland (1993-2024) opetukseen osallistuu yli 1 000 lasta, nuorta ja aikuista yli 1 500 ohjatulla harjoitustunnilla; vuodesta 1993 alkaen tuhansille perus- ja jatkokursseille on osallistunut 30 000 oppilasta.

Seuraa Combat Academy of Finlandin tapahtumia ja ihmisiä somessa.
Facebook: https://www.facebook.com/combat.fi
Instagram: https://www.instagram.com/combatacademyoffinland/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyVnPFY8tJqd4DjCLLin4XA

#kraftwerk #jennikavainio #nikokorventaus #KarateCombat #brasilianjujutsu #bjj #kravmaga #itsepuolustus #lukkopaini #peruskurssi #thaiboxing #combatacademyoffinland #kuntonyrkkeily #k1 #muaythai #thainyrkkeily #wingtsun #shooting #taktinenpistooli #escrima #potkunyrkkeily #nogi #nyrkkeily #mma #kickboxing #ladythai #vapaaottelu #weaponscombatsystems #weaponscombatescrima

Ylös