Ajankohtaista

COMBATILLA NAISTEN KRAV MAGA ITSEPUOLUSTUSKURSSI 4.2.2023

14.2.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin lauantaina 4.2.2023 tämän kevään ensimmäinen kolmen (3) tunnin naisten krav maga itsepuolustuskurssi, joka oli tarkoitettu kaiken ikäisille naisille (K-14), joilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta itsepuolustuksesta.

Innokkaat kurssilaiset odottivat kurssin alkamista; tiedossa oli nimittäin kolmen tunnin tehopaketti naisiin kohdistuvista uhka- ja väkivaltatilanteista sekä niistä selviämisestä tehokkailla ja helposti omaksuttavilla itsepuolustustekniikoilla.

Naisten krav maga itsepuolustuskurssi koostuu noin tunnin teoriaosudesta, minkä jälkeen aloitetaan itsepuolustustekniikoiden opettaminen ja harjoittelu. Kurssilaiset jaettiin teorian jälkeen pieniin ryhmiin, joissa harjoiteltiin oman krav maga ohjaajan kanssa varsinaisia itsepuolustustekniikoita maassa ja pystyssä tapahtuvia hyökkäyksiä vastaan. Tämä on ollut erittäin toimiva tapa, sillä pienessä ryhmässä oman ohjaajan johdolla tekniikoiden oppiminen on varsin nopeaa ja tehokasta. Kurssin ohjelmassa oli mm. naisiin kohdistuvat uhka- ja väkivaltatilanteet, tilanteiden välttäminen ja ennakointi, puhuttaminen ja käskyttäminen, stressireaktiot uhkatilanteessa, avun hälyttäminen ja jälkitoiminta, etäisyystekniikat, otteista ja kuristuksista vapautuminen, maassa puolustautuminen sekä lyöntien ja potkujen torjunta, Rikoslaki (RL 4:4 Hätävarjelu).

Kurssin vetäjänä toiminut Soili Puranen (krav maga musta vyö 3. D) korosti, että kolmessa tunnissa ei vielä omaksuta suuria määriä tekniikoita ja taktiikoita, mutta tärkeintä on oman turvallisuusajattelun herääminen ja perusasioiden osaaminen. Parasta itsepuolustusta on uhkatilanteiden ennakointi ja välttäminen ympäristöä tarkkailemalla, minkä lisäksi tehokkaat ja helposti omaksuttavat itsepuolustustekniikat tarjoavat kiperissäkin tilanteissa toimintatapoja irtautua uhka- ja väkivaltatilanteista turvallisesti.

Kurssi soveltuu erityisesti palvelu-, hoito-, hoiva-, sosiaali-, nuoriso-, opetus-, matkailu-, ravintola- ja turvallisuusalalla työskenteleville sekä yksin liikkuville ja matkustaville naisille. Kurssilla ikäraja on 14-vuotta (K-14).

Kurssin opetus perustuu kansainväliseen ja arvostettuun FEKM Krav Maga -itsepuolustusjärjestelmään (FEKM-RD) ja itsepuolustuksen yleisiin koulutusmenetelmiin.

Kolmen tunnin jälkeen innostuneet kurssilaiset olivat saaneet hyvän määrän tieto-taitoa omaan turvallisuuspakkiin. Naisten krav maga -itsepuolustuskurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua myös muilla Combat Academy of Finlandin järjestämillä jatko- ja erikoiskursseilla.

Huom! Järjestämme vastaavia kursseja myös yrityksille ja yhdistyksille!

Kiitos loistaville oppilaille ja kurssin vetäjille: Soilille ja muille ohjaajille!

Combat Academy of Finlandin Naisten Krav Maga itsepuolustuskursseista ja muista kursseista saa lisätietoa sivuiltamme www.combat.fi

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin lauantaina 4.2.2023 tämän kevään ensimmäinen kolmen (3) tunnin naisten krav maga itsepuolustuskurssi, joka oli tarkoitettu kaiken ikäisille naisille (K-14), joilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta itsepuolustuksesta.

Innokkaat kurssilaiset odottivat kurssin alkamista; tiedossa oli nimittäin kolmen tunnin tehopaketti naisiin kohdistuvista uhka- ja väkivaltatilanteista sekä niistä selviämisestä tehokkailla ja helposti omaksuttavilla itsepuolustustekniikoilla.

Naisten krav maga itsepuolustuskurssi koostuu noin tunnin teoriaosudesta, minkä jälkeen aloitetaan itsepuolustustekniikoiden opettaminen ja harjoittelu. Kurssilaiset jaettiin teorian jälkeen pieniin ryhmiin, joissa harjoiteltiin oman krav maga ohjaajan kanssa varsinaisia itsepuolustustekniikoita maassa ja pystyssä tapahtuvia hyökkäyksiä vastaan. Tämä on ollut erittäin toimiva tapa, sillä pienessä ryhmässä oman ohjaajan johdolla tekniikoiden oppiminen on varsin nopeaa ja tehokasta. Kurssin ohjelmassa oli mm. naisiin kohdistuvat uhka- ja väkivaltatilanteet, tilanteiden välttäminen ja ennakointi, puhuttaminen ja käskyttäminen, stressireaktiot uhkatilanteessa, avun hälyttäminen ja jälkitoiminta, etäisyystekniikat, otteista ja kuristuksista vapautuminen, maassa puolustautuminen sekä lyöntien ja potkujen torjunta, Rikoslaki (RL 4:4 Hätävarjelu).

Kurssin vetäjänä toiminut Soili Puranen (krav maga musta vyö 3. D) korosti, että kolmessa tunnissa ei vielä omaksuta suuria määriä tekniikoita ja taktiikoita, mutta tärkeintä on oman turvallisuusajattelun herääminen ja perusasioiden osaaminen. Parasta itsepuolustusta on uhkatilanteiden ennakointi ja välttäminen ympäristöä tarkkailemalla, minkä lisäksi tehokkaat ja helposti omaksuttavat itsepuolustustekniikat tarjoavat kiperissäkin tilanteissa toimintatapoja irtautua uhka- ja väkivaltatilanteista turvallisesti.

Kurssi soveltuu erityisesti palvelu-, hoito-, hoiva-, sosiaali-, nuoriso-, opetus-, matkailu-, ravintola- ja turvallisuusalalla työskenteleville sekä yksin liikkuville ja matkustaville naisille. Kurssilla ikäraja on 14-vuotta (K-14).

Kurssin opetus perustuu kansainväliseen ja arvostettuun FEKM Krav Maga -itsepuolustusjärjestelmään (FEKM-RD) ja itsepuolustuksen yleisiin koulutusmenetelmiin.

Kolmen tunnin jälkeen innostuneet kurssilaiset olivat saaneet hyvän määrän tieto-taitoa omaan turvallisuuspakkiin. Naisten krav maga -itsepuolustuskurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua myös muilla Combat Academy of Finlandin järjestämillä jatko- ja erikoiskursseilla.

Huom! Järjestämme vastaavia kursseja myös yrityksille ja yhdistyksille!

Kiitos loistaville oppilaille ja kurssin vetäjille: Soilille ja muille ohjaajille!

Combat Academy of Finlandin Naisten Krav Maga itsepuolustuskursseista ja muista kursseista saa lisätietoa sivuiltamme www.combat.fi

Ylös