Ajankohtaista

COMBATILLA KRAV MAGA ITSEPUOLUSTUS- JA TURVALLISUUSKURSSI KELAN HENKILÖKUNNALLE

13.2.2023 | Yleinen

Pääkaupunkiseudun Kelan henkilökunnalle järjestettiin Combat Academy of Finlandin Myyrmäen harjoituskeskuksessa tammi-helmikuussa viikon välein (2+2 h) FEKM:n Krav Maga -itsepuolustus- ja turvallisuuskurssi.

Kansaneläkelaitoksen (Kelan) tehtävänä on turvata ja tukea jokaisen suomalaisen arkea elämän muutoksissa.
Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan kuuluvat esimerkiksi lapsiperheiden tuet, sairausvakuutus, kuntoutus, työttömän perusturva, perustoimeentulotuki, asumistuki, opintotuki, vammaisetuudet ja vähimmäiseläkkeet.

Kela tekee henkilöstönsä ja kumppaneidensa kanssa merkityksellistä työtä meidän kaikkien suomalaisten eteen jokaisena päivänä, joten meille oli suuri ilo ja kunnia saada tarjota omaa osaamistamme Kelan arvokasta työtä tekevälle henkilöstölle. Kelan liikuntaseuran kautta Myyrmäen Combat Academy of Finandin salille saapui kurssin täydeltä innostuneita Kelalaisia eri puolilta pääkaupunkiseutua (mm. Helsinki, Espoo ja Vantaa).

Kelan krav magan itsepuolustus- ja turvallisuuskurssilla (2+2 h) tarjottiin osallistujille perustiedot ja taidot uhka- ja väkivaltatilanteidentilanteiden ennakointiin ja välttämiseen sekä harjoiteltiin tehokkaita ja helposti omaksuttavia krav maga -itsepuolustustekniikoita.
Kurssin aikana käytiin läpi reipas määrä teoriaa ja harjoitteita uhka- ja väkivaltatilanteiden tiimoilta, mm. uhkatilanteiden ennakointi ja välttäminen (liikkumisen ja itsepuolustuksen taktiikka), stressireaktiot uhkatilanteessa, puhuttaminen ja käskyttäminen uhkatilanteissa, erilaisista otteista ja kuristuksista vapautuminen, lyöntien torjunta, teräaseiden torjunta, hätävarjelupykälä (RL 4:4 §) sekä avun hälyttäminen. Lisäksi työympäristö ja sen turvallisuus otettiin huomioon kurssin opetuksessa.

Kurssi oli tarkoitettu kaikenikäisille naisille ja miehille; opetetut tekniikat ja taktiikat ovat helposti ja nopeasti omaksuttavia eikä niiden omaksumiseen tarvita aikaisempaa taustaa itsepuolustuksesta.
Kurssin kouluttajan toimi Ari Vargman (FEKM Krav Maga 4. D), jolla on 30-vuoden kokemus itsepuolustus- ja kamppailu- ja taistelulajien opetuksesta eri ammattiryhmille. Kurssin opetus perustuu kansainväliseen FEKM krav maga -itsepuolustusjärjestelmään, jota käyttävät Suomessakin lukuisat eri siviili-, ammatti- ja viranomaisryhmät työssään.

Kaikilla kurssilaisilla oli vauhdikas tekemisen meininki ja mahtava yhteishenki uusia tekniikoita ja taktiikoita harjoiteltaessa.
Iso Kiitos Kurssilaisille, ja erityisesti Villelle, joka toimi kurssin ”pahiksena”, kun simuloitiin erilaisia hyökkäyksiä.
Iso Kiitos myös Annika Heiskaselle, joka organisoi Kelan liikuntaseuran kautta tämän tapahtuman.

Olemme Combat Academy of Finlandissa pitäneet viimeisen 30-vuoden aikana sadoille eri kokoisille yhteisöille, yrityksille ja viranomaisille vastaavia kursseja krav magan lisäksi myös muissa lajeissa.

Haluamme myös jatkossa tarjota kaikille kiinnostuneille parasta mahdollista opetusta kamppailu-, itsepuolustus- ja taistelulajeissa. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja toteutamme yhdessä Teille tunnin, kahden tai koko päivän kestävän vauhdikkaan ja ikimuistoisen itsepuolustus-, kamppailu- ja taistelulajien tapahtuman.

Lisätietoa ja tiedustelut Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

Ylös