Ajankohtaista

COMBATILLA JÄRJESTETTIIN KRAV MAGA TAKTINEN KIVÄÄRI I -KURSSI 5.11.2022

8.11.2022 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin la 5.11.2022 Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (4. D FEKM krav maga, FEKM Military Instructor) johdolla kahden (2) tunnin Krav Maga Taktinen Kivääri I -kurssi.

Taktinen Kivääri I -kurssi (2 h) on kaikille avoin AR- ja RK -kiväärin peruskurssi, joka on suunnattu taktisesta aseen käsittelystä ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18)
nuhteettomille miehille ja naisille.
Kurssi tarjoaa perusteet turvalliseen ja tilanteen mukaiseen taktiseen kiväärin käsittelyyn. Kurssilla käytiin läpi
turvallinen aseen käsittely (turvasäännöt), radalla toiminta ja suojavarusteiden käyttö,
RK/AR -kiväärin toimintaperiaate, RK/AR -kiväärin turvallinen lataaminen ja tyhjentäminen, varusteet ja
niiden sijoittelu, ammunnan perusteet (ote, asento, tähtäinkuva ja laukaisu),
valmiusasennot ja
käännökset sekä
lippaan vaihto.
Harjoitukset tehtiin turvallisilla harjoitusaseilla ja latausharjoituspatruunoilla.

Taktinen Kivääri I -kurssi (2 h) oli kaikille avoin (K-18); k
urssille ei tarvittu aiempaa kokemusta ammunnasta tai aseen käsittelystä, kuten ei myöskään itsepuolustuksesta.
Taktinen Kivääri I -kurssi (2 h) sopii erityisesti krav magan ja eri itsepuolustuslajien harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille (IPSC, SRA, IDPA) sekä viranomaisille (Poliisi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli ja Rikosseuraamuslaitos).

Kurssi perustuu FEKM Krav Maga Military -järjestelmään ja RK/AR -kiväärin yleisiin koulutusmenetelmiin. Kurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua taktisilla jatkokursseilla sekä ampumaradalla pidettävillä kursseilla
(oikeilla aseilla ja patruunoilla). Muista kursseista saat lisätietoa sivuiltamme www.combat.fi.

Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) Military ja VIP -tekniikoiden ja taktiikoiden takana on Puolan armeijan komentaja (maavoimissa vastaava arvo on everstiluutnantti) Wlodek Kopec (FEKM krav maga 3. D), joka vastaa liiton (FEKM) Krav Maga Military -järjestelmän kehittämisestä ja kouluttajien kouluttamisesta ympäri maailmaa.
Komentaja Wlodek Kopec on Puolan armeijan erikoisjoukkojen upseeri, joka on luonut myös Fighting in Close Contact (WWBK) ja asetaistelun (BLOS) sotilasjärjestelmän Puolan armeijalle.

Euroopan Krav Maga-liiton FEKM Krav Maga -järjestelmän on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Krav Magan perustajan Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998) oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailmaa; liiton johdossa toimii nykyään Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmittin (FEKM Krav Maga 7. D).
Suomessa Ari Vargmanin johtama Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on ollut vahva osa kansainvälistä Euroopan Krav Maga -liittoa (FEKM) 2000- luvun alusta alkaen.

Iso Kiitos innokkaille Taktinen Kivääri I -kurssin oppilaille, motivoituneiden oppilaiden opettaminen on aina yhtä palkitsevaa; Kiitokset myös Arille ja Mikaelille avusta!

Kurssilla käytettyä kalustoa saatiin lainaan Osuva Range & Training -ampumaradalta; Iso Kiitos Osuvalle!

Combat Academy of Finland tekee kiinteää yhteistyötä Osuva Range & Training- ampumaradan kanssa, joka on Suomen johtava sisäampumarata ja ampuma-asekoulutusta tarjoava yritys; ampumaradat löytyvät Helsingin Tähtitorninmäeltä ja Albertinkadulta. Jatkossa taktisia kursseja on tarkoitus järjestää myös Osuvan ampumaradalla, jossa on mahdollisuus harjoitella Osuvan ammattilaisten johdolla taktista toimintaa oikeilla aseilla ja patruunoilla.

Osuvan omat kurssit ja tapahtumat yksityisille ja yrityksille löytyvät täältä info@osuva.com

Taktisista ja muista FEKM Krav Maga -kursseista löydät lisätietoa:
Combat Academy of Finlandin kurssit: https://www.combat.fi
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylös