Ajankohtaista

COMBATILLA JÄRJESTETTIIN KRAV MAGA TAKTINEN PISTOOLI I -KURSSI 5.11.2022

7.11.2022 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (4. D FEKM krav maga, FEKM Military Instructor) johdolla kolmen (3) tunnin Krav Maga Taktinen Pistooli I -kurssi.

Taktinen pistooli I -kurssi (3 h) on kaikille avoin pistoolin peruskurssi, joka on suunnattu taktisesta aseen käsittelystä ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18)
nuhteettomille miehille ja naisille. Kurssi tarjoaa perusteet turvalliseen ja tilanteen mukaiseen taktiseen pistoolin käsittelyyn.
Kurssin ohjelmaan kuuluu turvallinen aseen käsittely (turvasäännöt), radalla toiminta ja suojavarusteiden käyttö, pistoolin toimintaperiaate, pistoolin turvallinen lataaminen ja tyhjentäminen, varusteet ja niiden sijoittelu, ammunnan perusteet (ote, asento, tähtäinkuva ja laukaisu), valmiusasennot ja käännökset sekä lippaan vaihto.
Kurssilla harjoitukset tehtiin turvallisilla harjoitusaseilla ja latausharjoituspatruunoilla, joten k
urssille ei tarvittu aiempaa kokemusta ammunnasta tai aseen käsittelystä, kuten ei myöskään itsepuolustuksesta. Kurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua taktisilla jatkokursseilla sekä ampumaradalla (oikeilla aseilla ja patruunoilla) pidettävillä kursseilla.

Kurssi oli kaikille avoin (K-18), mutta se sopii erityisesti krav magan ja eri itsepuolustuslajien harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille (IPSC, SRA, IDPA) sekä viranomaisille (Poliisi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli ja Rikosseuraamuslaitos).

Krav Maga Taktinen Pistooli I -kurssi perustuu FEKM Krav Maga Military -järjestelmään ja pistooliammunnan yleisiin koulutusmenetelmiin.
Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) Military ja VIP -tekniikoiden ja taktiikoiden takana on Puolan armeijan komentaja (maavoimissa vastaava arvo on everstiluutnantti) Wlodek Kopec (FEKM krav maga 3. D), joka vastaa liiton (FEKM) Krav Maga Military -järjestelmän kehittämisestä ja kouluttajien kouluttamisesta ympäri maailmaa.
Komentaja Wlodek Kopec on Puolan armeijan erikoisjoukkojen upseeri, joka on luonut myös Fighting in Close Contact (WWBK) ja asetaistelun (BLOS) sotilasjärjestelmän Puolan armeijalle.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) FEKM Krav Maga -järjestelmän on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Krav Magan perustajan Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998) oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailmaa; liiton johdossa toimii nykyään Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmittin (FEKM Krav Maga 7. D).
Suomessa Ari Vargmanin johtama Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on ollut vahva osa kansainvälistä Euroopan Krav Maga -liittoa (FEKM) 2000- luvun alusta alkaen.

Taas kerran Kiitos innokkaille Taktinen Pistooli I -kurssin oppilaille, kurssilla oli mahtava tekemisen meininki ja motivoituneiden oppilaiden opettaminen on suuri kunnia; Kiitokset myös Arille ja Mikaelille avusta!

Kurssilla käytettyä kalustoa (varustevöitä, koteloita, jne.) saatiin lainaan Osuva Range & Training -ampumaradalta; Iso Kiitos Osuvalle (Kalle ja Aki) onnistuneen tapahtuman mahdollistamisesta!

Combat Academy of Finland tekee kiinteää yhteistyötä Osuva Range & Training- ampumaradan kanssa, joka on Suomen johtava sisäampumarata ja ampuma-asekoulutusta tarjoava yritys; ampumaradat löytyvät Helsingin Tähtitorninmäeltä ja Albertinkadulta. Taktisia kursseja on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa myös Osuvan ampumaradalla, jossa on mahdollisuus harjoitella myös oikeilla aseilla Osuvan ammattilaisten johdolla

Osuvan omat kurssit ja tapahtumat yksityisille ja yrityksille löytyvät täältä info@osuva.com

Combat Academy of Finlandin kurssit: https://www.combat.fi
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Ylös