Ajankohtaista

COMBATILLA NAISTEN KRAV MAGA ITSEPUOLUSTUSKURSSI 29.10.2022

6.11.2022 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin viikko sitten lauantaina (29.10.2022) tämän syksyn ensimmäinen kolmen (3) tunnin mittainen naisten krav maga itsepuolustuskurssi, joka oli tarkoitettu kaiken ikäisille naisille (K-14), jolla ei ole aikaisempaa taustaa tai kokemusta itsepuolustuksesta.

Kaikilla kurssilaisilla oli odotukset korkealla ja kova into päästä harjoittelemaan uusia asioita, olihan kaikkien tavoitteena saada lisää itsevarmuutta ja tieto-taitoa miten toimia uhka- ja väkivaltatilanteissa tehokkaasti. Kurssin vetäjänä toiminut krav maga opettaja Soili Puranen (musta vyö 3. D) korosti kurssilaisille, että kolmessa tunnissa ei vielä omaksuta suuria määriä tekniikoita ja taktiikoita, mutta tärkeintä on oman turvallisuusajattelun herääminen ja perusasioiden osaaminen. Parasta itsepuolustusta on uhkatilanteiden ennakointi ja välttäminen ympäristöä tarkkailemalla, minkä lisäksi tehokkaat ja helposti omaksuttavat itsepuolustustekniikat tarjoavat kiperissäkin tilanteissa toimintatapoja irtautua uhka- ja väkivaltatilanteista turvallisesti.

Kurssilaiset jaettiin teorian jälkeen pieniin ryhmiin, joissa harjoiteltiin oman krav maga ohjaajan kanssa varsinaisia itsepuolustustekniikoita maassa ja pystyssä tapahtuvia hyökkäyksiä vastaan. Tämä on ollut erittäin toimiva tapa, sillä pienessä ryhmässä oman ohjaajan johdolla tekniikoiden oppiminen on varsin nopeaa ja tehokasta.

Naisten itsepuolustus I-kurssi on kolmen (3) tunnin mittainen kaiken ikäisille naisille tarkoitettu avoin turvallisuuskurssi, jossa opetetaan uhka- ja väkivaltatilanteiden ennakointia ja välttämistä sekä harjoitellaan tehokkaita ja helposti omaksuttavia itsepuolustustekniikoita.

Kurssin ohjelma: tiedostaa naisiin kohdistuvat uhka- ja väkivaltatilanteet, tilanteiden välttäminen ja ennakointi, puhuttaminen ja käskyttäminen, stressireaktiot uhkatilanteessa, avun hälyttäminen ja jälkitoiminta, etäisyystekniikat, otteista ja kuristuksista vapautuminen, maassa puolustautuminen sekä lyöntien ja potkujen torjunta, Rikoslaki (RL 4:4 Hätävarjelu).

Kurssi soveltuu erityisesti palvelu-, hoito-, hoiva-, sosiaali-, nuoriso-, opetus-, matkailu-, ravintola- ja turvallisuusalalla työskenteleville sekä yksin liikkuville ja matkustaville naisille. Kurssilla ikäraja on 14-vuotta (K-14).

Kurssin opetus perustuu kansainväliseen ja arvostettuun FEKM Krav Maga -itsepuolustusjärjestelmään (FEKM-RD) ja itsepuolustuksen yleisiin koulutusmenetelmiin.

Kurssilaiset olivat kolmen tunnin jälkeen täynnä virtaa ja kyselivät jatkoa, jota on ilman muuta tulossa heti ensi keväänä; kurssin käyneet voivat jatkaa harjoittelua myös muilla jatko- ja erikoiskursseilla.
Huom! Järjestämme myös kursseja yrityksille ja yhdistyksille!

Kiitos reippaille ja innostuneille oppilaille ja kurssin vetäjille; Soilille ja muille ohjaajille!

Combat Academy of Finlandin Naisten Krav Maga itsepuolustuskursseista ja muista tarjolla olevista kursseista saa lisätietoa sivuiltamme www.combat.fi

 

Ylös