Ajankohtaista

COMBATILLA PKMI KRAV MAGA POLISH MILITARY CAMP 11 KEVÄTLEIRI 18.-19.3.202

26.3.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Helsingin Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin 18.-19.3.2023 jokavuotinen PKMI Polish Military Camp -leiri, ollen jo 11:sta Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton kevätleiri Suomessa.

PKMI Polish Military Camp -leiri on tarkoitettu krav magan harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille sekä asetta työssään kantaville viranomaisille.
Leirille ei tarvita aiempaa kokemusta krav magasta, itsepuolustuksesta tai taktisista kursseista.
Kahden päivän leiri kokosi paikalle reippaan määrän military krav magasta ja taktisesta toiminnasta kiinnostuneita lajin harrastajia, virkamiehiä ja turva-alan ammattilaisia eri puolilta Suomea.

Leirin pääkouluttajan toimi tuttuun tapaan Puolan armeijan Kommander Włodzimierz (Wlodek) Kopeć (FEKM 3. D), joka on toiminut vuosikymmeniä Puolan armeijassa ammattisotilaana, erikoisyksiköiden upseerina, operatiivisissa tehtävissä ulkomailla sekä luonut Fighting in Close Contact (WWBK) ja asetaistelun (BLOS) sotilasjärjestelmän Puolan armeijalle.
Wlodek vastaa Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) Krav Maga Military -järjestelmän kehittämisestä ja opettajien kouluttamisesta ympäri maailmaa. Leirin toisena kouluttajan toimi Kacper, joka oli monelle leiriläiselle tuttu mies Puolassa pidetyiltä sotilas- ja ampumaleireiltä.

Wlodek ja Kacper vastaavat myös kansainvälisen Military Training Team (MTT) koulutusyrityksen toiminnasta Puolassa ja maailmalla. Military Training Team (MTT) järjestää koulutusta myös Puolassa toimivan European Security Academy (ESA) koulutuskeskuksessa, jossa koulutetaan joka vuosi tuhansia eri maista saapuvia operaattoreita, sotilaita ja lainvalvontaviranomaisia. Poznanin maaseudulla Włościejewkissa sijaitsevasta ESA:n (taistelijan taivaasta) löytyy hotellitasoiset majoitukset 160 leiriläiselle (1-3 hengen huoneita), ruokalat, luento- ja kokoustilat, kuntosalit (sisä- ja ulkosali), ampumaradat (pisin ulkorata 300 m), CQB- harjoitteluun tarkoitettu ampumatalo (Kill House), ajoneuvoja (henkilöautoja, bussi, helikopteri) VIP-harjoitteluun. Lisäksi ESA:n keskuksesta löytyy erikseen rakennettu Mogadishu-kaupunki kaupunkisotaa varten, johon voi laskeutua vaikka helikopterilla ja tietenkin paljon muuta.

Wlodek luotsaamaan FEKM Krav Maga Military -järjestelmään kuuluu taktista ryhmätoimintaa, erilaisten aseiden käsittelyä ja ammuntaa, aseetonta lähitaistelua, lähitaistelua veitsellä ja lyömä-aseilla sekä kiväärin ja pistoolin käyttöä kylmänä aseena. Lisäksi järjestelmässä harjoitellaan vaarallisen henkilön kiinniotto-, tarkastus- ja raudoitustekniikoita sekä VIP-henkilön suojausta.

PKMI Polish Military Camp -leirille osallistuneet pääsivätkin harjoittelemaan lähes kaikkia FEKM Krav Maga Military -järjestelmään kuuluvia osa-alueita, pois lukien toki ampumaradalle kuuluvat ammunta- ja asetekniikat.
Samoja tekniikoita opetetaan Wlodekin johdolla myös Puolan armeijan erikoisjoukoille ja armeijalle.
Israelista lähtöisin oleva krav maga tunnetaan yleisesti tehokkaimpana ja testatuimpana itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmänä maailmassa, joten lajia harjoitellaan lukuisten maiden asevoimien ja turvallisuusviranomaisten keskuudessa ympäri maailman.

Suomalaiset krav maga -opettajat ovat edelläkävijöitä FEKM-Military ohjelman harjoittelussa. Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (4. D) lisäksi meillä on useita FEKM Military Instructor-kurssin suorittaneita krav maga -opettajia lukuisten Puolan vierailuiden ansiosta.

Ukrainan tilanne on lisännyt voimakkaasti Wlodekin ja Kacperin opettamien tekniikoiden tarvetta. Varmaa on, että FEKM Krav Maga Military -järjestelmällä ja Military Training Team MTT -palveluilla on kysyntää tulevina vuosina eri maiden puolustusvoimien ja turvallisuusviranomaisten keskuudessa.  Myös YK:n ja Nato:n kriisinhallintaoperaatiot eri puolilla maailmaa asettavat omat vaatimuksensa ”ei tappavan” voiman käytölle siviilien keskuudessa tapahtuvien operaatioiden aikana.

Combat Academy of Finland on järjestänyt viime vuosina tasaisin välein taktisia veitsi-, patukka- ja ampuma-asekursseja, joihin itsepuolustuksesta, voimankäytöstä, lähitaistelusta ja taktisesta ammunnasta kiinnostuneet lajin harrastajat, virkamiehet ja turva-alan ammattilaiset ovat voineet osallistua.
Monissa maissa on varauduttu Venäjän uhkaan tosissaan, mm. Puolassa lukioiden lukujärjestykseen lisätään sotilaallisia oppiaineita (ammunta- ja taistelukoulutusta). Suomalaisten reserviläisen ja maanpuolustuksesta kiinnostuneiden tulisi jatkossa osallistua aktiivisesti sotilaallisia valmiuksia vahvistaviin koulutuksiin NATO:n uutena jäsenmaana.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä on yksi tehokkaimmista järjestelmistä maailmassa, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ikään, taustaan tai ammattiin katsomatta.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta.
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto PKMI (1998-) on Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) alainen kansallinen krav maga-liitto Suomessa, jonka jokainen ohjaaja (vähintään vihreä vyö) ja opettaja (musta vyö) on suorittanut kaikki vaadittavat koulutukset hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (diplomit).

Iso Kiitos Wlodekille ja Kacperille sekä Kaikille leiriläisille Mahtavasta leiristä taas kerran – Ensi Vuonna nähdään taas!

Taktisia kursseja löytyy täältä:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi
-Military Trainin Team: https://mtt.com.pl/en/

FEKM Krav Maga -lajiliitot:-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Puolan Krav Maga-liitto: https://kravmaga.org.pl
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

 

Kuvat: Combat Academy of Finland/Ari Vargman

 

Ylös