Ajankohtaista

SÖRNÄISISSÄ PKMI KRAV MAGA AMPUMA-ASEUHKA II -LEIRI 19.11.2022 

29.11.2022 | Yleinen

Combat Academy of Finland Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestetty la 19.11.2022 Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) Krav Maga Ampuma-aseuhka I -leiri sai jatkoa, kun heti perään pidettiin Krav Maga Ampuma-aseuhka II -leiri. Ampuma-aseuhka II -leiri (2,45 h) tarjosi suoraa jatkoa Ampuma-aseuhka I -leirille, ohjelmassa oli lisää tekniikoita pistooliuhkaa vastaan sekä uutena tekniikoita kivääriuhkaa vastaan.

Ampuma-aseuhka II -leirin opetuksesta vastasivat Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) v
arapresidentti Soili Puranen (FEKM Krav Maga 3. D, FEKM Military Instructor) ja Juuso Rantala (FEKM Krav Maga 1. D), jotka ovat liiton virallisia ja kokeneita ampuma-aseuhkakouluttajia, molemmilla on satojen tuntien kokemus ampuma-aseuhkatekniikoista koti- ja ulkomailla.

Ampuma-aseuhka II -leiri (2,45 h) tarjoaa jatkoa Ampuma-aseuhka I -leiri pistooli- ja kivääriuhkaa vastaan tilanteissa, joissa puolustautujalla ei ole ampuma-asetta tai sitä ei ehditä tai voida muuten käyttää.
Leiri sopii kaikille taktisesta aseen käsittelystä ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18) nuhteettomille miehille ja naisille, k
urssille ei tarvita aiempaa kokemusta itsepuolustuksesta, ammunnasta tai aseen käsittelystä.
Kurssia voi erityisesti suositella krav magan ja eri itsepuolustuslajien harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille (IPSC, SRA, IDPA) sekä viranomaisille (Poliisi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli ja Rikosseuraamuslaitos).
Kurssi kuuluu FEKM/PKMI Krav Maga -järjestelmään (sininen vyö).

Ampuma-aseuhka II -leirillä käydään läpi pitkien ja lyhyiden aseiden toiminta, turvallinen aseen käsittely ja varomääräykset, ampuma-asennot, liikkuminen sekä taktiikkaa ja tekniikoita ampuma-asetta vastaan ja paljon muuta.

Väkivallan ja aseiden määrän kasvu kaduilla 2022 Suomessa on todellisuutta. Törkeät henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset jopa aseilla ja yhä nuorempien tekeminä ovat kasvussa. Ampuma-asetta vastaan tehtävien tekniikoiden harjoittelu tulisikin aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja harjoittelun tulisi olla säännöllistä, kuten kaiken muunkin oman tai toisen hengen ja terveyden pelastavan tekniikan harjoittelu. Erityisesti turvallisuudesta vastaavien viranomaisten, jokaisessa maassa, olisi hyvä osata vähintään perusteet ampuma-aseita vastaan toimimisesta. Myös tekniikoita opettavien ohjaajien ja opettajien tulisi harjoitella näitä tekniikoita mahdollisimman säännöllisesti koko uransa ajan, sillä tunnetusti opetuksen taso siirtyy omille oppilaille hyvässä ja pahassa.

Vastaavia Ampuma-aseuhkaleirejä (I ja II) on järjestetty Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D, Military Instructor) johdolla jo vuodesta 1998. Leirien sisältö on pysynyt vuosien aikana pieniä päivityksiä lukuun ottamatta pitkälti samana ja opetukseen on osallistunut tuhansia lajin harrastajia, ohjaajia, turva-alan ammattilaisia ja viranomaisia. Vastaavaa koulutusta ei ole tässä maassa tarjolla tällä kokemuksella ja koulutuksella, vahva suositus kaikille omasta turvallisuudesta kiinnostuneille.

Ampuma-aseuhka II -leirillä oli upea tekemisen meininki, reipas määrä aktiivisia oppilaita ja opettajia ympäri suomea. Suuret Kiitokset Kaikille mukana olleille oppilaille ja ohjaajille sekä Soilille ja Juusolle hienosta leiristä!

Seuraavat ampuma-aseuhka I- ja II -leirit pidetään Combat Academy of Finlandin Sörnäisten salilla kevällä 2023, tarkemmat tiedot www.combat.fi – Tervetuloa!

Euroopan Krav Maga-liiton FEKM Krav Maga -järjestelmä on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Krav Magan perustajan Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998) oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailmaa; liiton johdossa toimii nykyään Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmittin (FEKM Krav Maga 7. D).
Suomessa Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D) johtama Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on ollut vahva osa kansainvälistä Euroopan Krav Maga -liittoa (FEKM) 2000- luvun alusta alkaen.
Combat Academy of Finland on Suomen ensimmäisiä krav maga -kouluja, jossa lajin opetusta on järjestetty Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D) johdolla vuodesta 1996 alkaen kymmenille tuhansille tavallisille ihmisille, turva-alan ammattilaisille ja viranomaisille.

Lisätietoa Combat Academy of Finlandin, Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton ja Euroopan Krav Maga -liiton kursseista:
Combat Academy of Finlandin kurssit: https://www.combat.fi
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Ylös