Ajankohtaista

SÖRNÄISISSÄ PKMI KRAV MAGA AMPUMA-ASEUHKA I -LEIRI 19.11.2022 

29.11.2022 | Yleinen

Combat Academy of Finland Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin la 19.11.2022 Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) Krav Maga Ampuma-aseuhka I -leiri liiton presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (Ari Vargman, FEKM Krav Maga 4. D, FEKM Military Instructor), varapresidentti Soili Purasen (FEKM Krav Maga 3. D, FEKM Military Instructor) ja Juuso Rantalan (FEKM Krav Maga 1. D) johdolla.

Kolme tuntia (3 h) kestävä Ampuma-aseuhka I -kurssi tarjoaa hyvät perusteet lyhyttä asetta (pistooli ja revolveri) vastaan tilanteissa, joissa puolustautujalla ei ole ampuma-asetta tai sitä ei ehditä tai voida muuten käyttää.
Kurssi sopii kaikille taktisesta aseen käsittelystä ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18) nuhteettomille miehille ja naisille, k
urssille ei tarvita aiempaa kokemusta itsepuolustuksesta, ammunnasta tai aseen käsittelystä.
Kurssia voi erityisesti suositella krav magan ja eri itsepuolustuslajien harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille (IPSC, SRA, IDPA) sekä viranomaisille (Poliisi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli ja Rikosseuraamuslaitos).
Kurssi kuuluu FEKM/PKMI Krav Maga -järjestelmään (vihreä vyö).

Ari Vargman (FEKM Krav Maga 4. D) vastasi tällä leirillä ampuma-aseiden ja niiden toiminnan esittelystä, Soili Puranen (FEKM Krav Maga 3. D) teoria- ja stressiosuudesta ja Juuso Rantala (FEKM Krav Maga 1. D) tekniikoiden opetuksesta.
Soili ja Juuso ovat PKMI:n virallisia ja kokeneita ampuma-aseuhkakouluttajia, molemmilla on satojen tuntien kokemus ampuma-aseuhkatekniikoista koti- ja ulkomailla.

Ampuma-aseuhka I -leiri alkaa teoriaosuudella, jossa käydään läpi pistoolin ja revolverin toiminta, turvallinen aseen käsittely ja varomääräykset, ampuma-asennot, ampumavammat, lainsäädäntöä ja paljon muuta.
Teorian jälkeen harjoitellaan varsinaisia ampuma-asetta vastaan tehtäviä tekniikoita ja taktiikoita eri suunnista ja etäisyyksiltä tulevia uhkia vastaan. Leirillä simuloitiin myös uhkia kuula-asetta vastaan tehtävillä harjoituksilla, jokainen leiriläinen pääsi kokeilemaan oman tekniikan toimivuutta lähes oikealla nopeudella aseuhkaa vastaan. Kuula-aseella tehtävästä osiosta tuli hyvää palautetta, joten tätä on luvassa lisää myös seuraavien leirien yhteydessä.

Viime vuosina törkeiden ryöstöjen ja väkivallan uhka kaduilla, tavallisten ihmisten keskuudessa on kasvanut Suomessakin merkittävästi. Jopa lapset ja nuoret tekevät omissa jengeissään lähes päivittäin törkeitä ja aseistettuja ryöstöjä sekä pahoinpitelyitä rahoittaakseen huumekauppaa ja muuta rikollista elämää. Poliisilla ei ole enää resursseja ja mahdollisuuksia puuttua lisääntyvään rikollisuuteen; poliisi saapuukin paikalle yleensä vasta rikoksen jälkeen.
Väkivallan ja huumeongelman kasvu on näkynyt jo pitkään pohjoismaissa, varsinkin Ruotsissa ja Euroopassa.
Ukrainan tilanne ei ainakaan vähennä väkivallan ja aseistettujen jengien uhkaa Euroopassa tulevina vuosina, sota ja asetarvikkeiden kulkeutuminen rikollisille ympäri maailman on tunnettu tosiasia aiempien konfliktien pohjalta.

Ampuma-aseuhkakoulutus lisää siviilin ja viranomaisen mahdollisuutta toimia oikein ja turvallisesti eri uhkatilanteissa.  Ampuma-aseita vastaan tehtävien tekniikoiden harjoittelu on äärimmäisen tarkkaa ja vaativaa, virheisiin ei ole varaa; ampumavammat ovat yleensä vakavia – tappavia. Ampuma-asetta vastaan tehtävien tekniikoiden harjoittelu tulisikin aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja harjoittelun tulisi olla säännöllistä, kuten kaiken muunkin oman tai toisen hengen ja terveyden pelastavan tekniikan harjoittelu.
Erityisesti turvallisuudesta vastaavien viranomaisten, jokaisessa maassa, olisi hyvä osata vähintään perusteet ampuma-aseita vastaan toimimisesta. Tekniikoita opettavien ohjaajien ja opettajien tulisi harjoitella näitä tekniikoita mahdollisimman säännöllisesti koko uransa ajan, sillä tunnetusti opetuksen taso siirtyy omille oppilaille hyvässä ja pahassa.

Vastaavia Ampuma-aseuhkaleirejä on järjestetty Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D, Military Instructor) johdolla jo vuodesta 1998. Leirien sisältö on pysynyt vuosien aikana pieniä päivityksiä lukuun ottamatta pitkälti samana ja opetukseen on osallistunut tuhansia lajin harrastajia, ohjaajia, turva-alan ammattilaisia ja viranomaisia.

Taas kerran oli hienoa huomata, että tälläkin kertaa leirille osallistui reipas määrä ampuma-aseiden torjunnasta kiinnostuneita oppilaita ja opettajia ympäri suomea. Suuret Kiitokset Kaikille mukana olleille oppilaille ja ohjaajille sekä Arille, Soilille ja Juusolle mahtavasta leiristä!

Seuraavat ampuma-aseuhka I- ja II -leirit pidetään Combat Academy of Finlandin Sörnäisten salilla keväällä 2023, tarkemmat tiedot www.combat.fi – Tervetuloa!

Euroopan Krav Maga-liiton FEKM Krav Maga -järjestelmä on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Krav Magan perustajan Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998) oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailmaa; liiton johdossa toimii nykyään Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmittin (FEKM Krav Maga 7. D).
Suomessa Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D) johtama Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on ollut vahva osa kansainvälistä Euroopan Krav Maga -liittoa (FEKM) 2000- luvun alusta alkaen.
Combat Academy of Finland on Suomen ensimmäisiä krav maga -kouluja, jossa lajin opetusta on järjestetty Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D) johdolla vuodesta 1996 alkaen kymmenille tuhansille tavallisille ihmisille, turva-alan ammattilaisille ja viranomaisille.

Lisätietoa Combat Academy of Finlandin, Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton ja Euroopan Krav Maga -liiton kursseista:
Combat Academy of Finlandin kurssit: https://www.combat.fi
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Ylös