Ajankohtaista

TAMPEREEN VARALASSA JÄRJESTETTIIN PKMI KRAV MAGA TALVILEIRI 25.-26.11.2023 

5.12.2023 | Yleinen

Viime viikonloppuna 25.-26.11.2023 järjestettiin Tampereella Varalan Urheiluopistolla Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto Ry:n (PKMI) Krav Maga Tampereen talvileiri 2023. Leirin järjestäjänä toimi Tampereen FEKM Krav Maga -koulu.

Varalan Urheiluopisto Tampereella tarjosi todella loistavat puitteet tälle kahden päivän FEKM krav maga -leirille. Liikuntahallista löytyy tekniikoiden harjoitteluun 300 m2 tatamia, minkä lisäksi leiriläisten käytössä on noin 100 m2 sali.
Varalan Urheiluopistolla on myös mahdollisuus yöpyä ja syödä edullisesti, mikä on varsin mukava lisäpalvelu kaikille leirille saapuville. Leirille osallistuikin reipas määrä Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) oppilaita ja ohjaajia Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Kouvolasta ja Varkaudesta.

Talvileirillä käytiin läpi kaikkia FEKM krav magan osa-alueita (
siviili-, viranomais- ja sotilastekniikoita). Molempina leiripäivinä kaikilla vyöasteilla oli oma ryhmä, missä harjoiteltiin seuraavan tason vyötekniikoita oman opettajan johdolla. Vyökoetekniikoiden lisäksi harjoiteltiin maassa tehtäviä tekniikoita, VIP-tekniikoita (henkilösuojaus), lähitaistelu- ja sotilastekniikoita, terrorisminvastaisia tekniikoita, ottelu- ja combat modulen tekniikoita, stressiharjoituksia ja paljon muuta. Talvileiri hyväksytään PKMI:n vyökoevaatimuksissa kansalliseksi krav maga -leiriksi, joka merkitään vyökokeissa PKMI:n passiin.

Leirin opettajina toimivat Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) presidentti Ari Vargman (FEKM krav maga 4. D), varapresidentti Soili Puranen (FEKM krav maga 3. D), tekninen johtaja Juuso Rantala (FEKM krav maga 2. D) sekä muut PKMI:n opettajat ja ohjaajat.

PKMI:n talvileirin historia ulottuu 2000-luvun alkuun. Leiri on pidetty alusta asti liiton presidentin Ari Vargmanin (krav maga 4. D, Military Instructor) johdolla. Talvileirit järjestetään perinteisesti Tampereella ja Kouvolassa, viime vuonna ensimmäistä kertaa myös Varkaudessa.
PKMI krav maga leirit on tarkoitettu kaikille krav magasta, itsepuolustuksesta ja lähitaistelusta kiinnostuneille täysi-ikäisille (K-18) nuhteettomille miehille ja naisille.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) ja eri maiden liitot järjestävät vastaavia leirejä eri maissa; kaikki leirit ovat avoimia FEKM-jäsenmaiden oppilaille ja opettajille. Joulukuussa järjestettävä FEKM Pariisin talvileiri on näistä suurin, parhaimmillaan Pariisin FEKM -talvileiriin on osallistunut yli 650 henkeä eri puolilta maailmaa. Myös suomalaiset ovat tuttu näky FEKM:n leireillä, joissa eri maista ja kulttuureista tulevat ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja harjoittelemaan yhdessä.
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) Kiittää kaikkia talvileirillä mukana olleita oppilaita, ohjaajia ja leirillä toimineita ohjaajia/opettajia hienosta tapahtumasta.
Leirin järjestelyistä vastasi FEKM Krav Maga Tampere/ Tampereen kamppailijat Ry, joten sinne myös Iso Kiitos!

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta. Suomessa vuodesta 1998 asti toiminut Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) kansallinen krav maga -liitto Suomessa.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) FEKM Krav Maga -järjestelmä tarjoaa parasta mahdollista koulutusta, kun puhutaan nykyaikaisesta ja tehokkaasta itsepuolustuksesta siviileille, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Alun perin Israelissa kehitetty tehokas ja helposti omaksuttava krav maga itsepuolustusjärjestelmä sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta. Krav maga onkin kiistattomasti maailman tunnetuin itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on aktiivikäytössä eri maiden turvallisuus- ja sotilasviranomaisten keskuudessa.

Kaikki Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton PKMI ohjaajat (vähintään vihreä vyö) ja opettajat (musta vyö) ovat suorittaneet Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallisen ohjaaja- ja opettajakoulutuksen hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (FEKM viralliset diplomit). Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) virallinen diplomi takaa jokaisen FEKM ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.

Seuraava liiton tapahtuma pidetään Helsingissä Combat Academy of Finlandin Sörnäisten salilla, jossa järjestetään ensi viikonloppuna (9.1.12.2023) PKMI Ampuma-aseuhka I ja II – vielä ehdit mukaan! Tervetuloa harjoittelemaan maailman tehokkainta itsepuolustusjärjestelmää!

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot ja koulut löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):

Accueil

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

 

Teksti ja kuvat: Ari Vargman/ Combat Academy of Finland/ Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto

Ylös