Ajankohtaista

COMBATIN JESSELLE SUMMER FIGHT BRAZILIAN JIU-JITSU KULTAA HANGOSSA 15.7.2023

20.7.2023 | Yleinen

Viime viikonloppuna 15.7.2023 aurinkoisessa Hagossa järjestettiin jokavuotinen Hangon Hyrskyt BJJ Summer Fight Brazilian jiu-jitsu -ulkoilmaturnaus. Hanko on yksi Suomen tunnetuimmista kesäkaupungeista, josta löytyy kesäisin loputtomasti upeita hiekkarantoja, polttavan kuumaa aurinkoa ja suuri määrä lomailevia ihmisiä.

Tämän vuoden 2023 BJJ Summer Fight Brazilian jiu-jitsu -turnaus oli järjestyksessä jo 20. ja aurinkoiseen Hankoon oli saapunut ympäri suomea 220 kilpailijaa kisaamaan nuorten ja aikuisten sarjoihin.

Hangon mahtavista ja aurinkoisista puitteista huolimatta Combat Academy of Finlandia edusti tänä vuonna vain yksi ottelija, Jesse Kangas, joka osallistui miesten alle -100,5 kg white belt -sarjaan. Viime vuonna Jesse oli myös tulossa Hankoon, mutta menomatka katkesi ikävästi autorikkoon ja kisat jäivät väliin viime metreillä.

Jessen miesten alle -100,5 kg white belt -sarjan kaavioon oli merkitty yhdeksän (9) kovaa ottelua, joista Jessen osalle lankesi neljä (4) ottelua mikäli mieliä finaaliin.
Vaaka kertoi Jessen olevan tämän alle -100,5 kg sarjan kevyin, painoa oli puntarissa puvun kanssa n. 93 kg, muut sarjassa ottelevat olivat n. 4-7 kg painavampia.

Moni mahtoi mietti jo ennakkoon, miten Jesse pärjäisi tässä isojen poikien -100,5 kg sarjassa, riittääkö voima ja nopeus. Harjoituksissa Jessen tekeminen on aina todella rauhallista ja rentoa, perustekniikka maistuu ja kaiken maailman kikkoja ei lähdetä hakemaan naapurisalilta.

Ensimmäisen ottelunsa Jesse aloitti tuttuun tyyliin rauhallisesti Hilti Raaseporin ottelijaa vastaan, joka ei oikein saanut mitään otetta pisteitä keräävästä Jessestä. Ensimmäisen ottelun lopussa pistetaulu näytti Jesselle 10-0 pistevoittoa. Sama kaava jatkui toisessa ottelussa, jossa kukistui Tampereen Jujutsukoulun vahvan oloinen ottelija niin ikään 10-0 pisteillä. Kolmannessa ottelussa Jesse sai vastaan legendaarisen Turun Finfighters Gymin taitavan ja kovakuntoisen Massi Akbarin, joka oli kukistanut edellisen ottelun vastustajan ennen täyttä aikaa. Vahvasti ottelevaa Turkulaista vastaan Jessen piti olla tarkkana eikä tilannetta helpottanut ottelun puolivälissä sattunut vasemman käden nimettömän paha vääntyminen, mikä rajasi käden käyttöä koko loppuottelun ajan. Tästä huolimatta kolmannen ottelun pistevoitto Jesselle.

Jessen päivän neljäs ottelu käytiin alle -100,5 kg sarjan finaalissa, jossa vastaan asettui Hilti Raaseporin väkivahva Jari Mäkinen. Huhujen mukaan miehen penkki olisi hurjat 200 kg ja jalkakyykky 260 kg. Mäkinen oli myös lopettanut molemmat käymänsä ottelun omassa lohkossaan ennen täyttä aikaa: ensimmäisen ottelun Ambarilla (ajassa 0:57 left) ja toisen Americanalla (ajassa 1:41 left). Jesse puolestaan oli huhkinut kolme ottelua täydellä ajalla pistevoittoon, loukannut toisen käden käyttökelvottomaksi ja polttanut toisesta jalkapohjasta nahat auringossa kuumuneella tatamilla. Tuskin kukaan katsomossa olisi ollut valmis lyömään vetoa teipatun ja huomattavasti kevyempirakenteisen Combat Academy of Finlandin taistelijan puolesta.

Jo lapsena jääkiekossa urheilu-uransa aloittanut ex-maalivahti ei lähtenyt kuvia kumartamaan. Finaalissa jatkettiin rauhalliseen tyyliin omien pisteiden hakemista ja vahvan vastustajan hyökkäyksien estämistä. Jesse joutui selviämään pitkälti yhdellä kädellä, koska teipatulla kädellä ei voinut hakea otteita tai edes tukea väkivahvan vastustajan liikkeitä vastaan.

Finaalin pistevoiton (11-3) myötä Combat Academy of Finlandin Jesse Kangas julistettiin Hangon BJJ Summer Fight Brazilian jiu-jitsu -turnauksen alle -100,5 kg white belt -sarjan voittajaksi.

Neljän täyden ajan otteluissa kukistui monien nimekkäiden BJJ -koulujen kovia kilpailijoita (Hilti Raasepori, Tampereen Jujutsukoulu, Finnfighters Gym).

Voiton arvoa nostaa vielä se, että Jesse otteli lähes kaksi täyttä ottelua yhdellä kädellä (vasemman käden nimetön melkein poikki ja sijoiltaan, ohessa kuvat), käsi on kipsissä seuraavat neljä (4) viikkoa.

Onnittelut, Combat Academy of Finlandin Jesse Kangas, todella kovasta suorituksesta ja alle -100,5 kg kultamitalista!

Viime vuonna Jesselle kuittailtiin auton rikkoutumisen vuoksi väliin jääneiden Hangon kisojen jälkeen ”taisi pupu mennä pöksyyn” – tyylisesti. Tänä vuonna kuittailijat taisivat jäädä anopin kanssa IKEAan tai Porin Kirjurinluodolle kuuntelemaan Robbie Williamsia ja Almaa (Pori Jazz 7.-15.7.2023), koska Hangossa heitä ei näkynyt.

Ylös