Ajankohtaista

COMBATIN JENNIKALLE WAKO UNKARI WORLD CUP -PRONSSIA BUDAPESTISSA 16.-18.6.2023

21.6.2023 | Yleinen

Potkunyrkkeilyn WAKO Unkarin World Cup oteltiin viime viikonloppuna 16.-18.6.2023 Unkarin Budapestissä.
Tähän suurturnaukseen osallistui ennätykselliset 2024 urheilijaa 333 joukkueesta ympäri maailmaa, Suomen joukkueessa otteli 21 urheilijaa, joista 18 osallistui kehälajeihin ja 3 tatamilajeihin.
Suomalaisista peräti 11 urheilijaa iski itsensä mitaleille.
Combat Academy of Finlandia edustava Jennika Vainio (K1 S F +70 kg) otteli lauantaina sarjan K1 +70 kg semifinaalissa serbialaista Lea Blagojevicia vastaan, joka on kaksikosta se kokeneempi arvokisakävijä.
Jennikalle tämä Unkarin World Cup oli vasta toinen arvokilpailu ulkomailla, ensimmäinen oli viime keväänä IFMA:n Thainyrkkeilyn 2022 MM-kilpailut Abu Dhabissa, josta tämän tulevaisuuden lupauksen matkaan lähti MM-pronssia; Jennikalle yhden pisteen tappio koko sarjan voittaneelle maailmanmestarille.
IFMA:n 2022 Thainyrkkeilykisojen toisinto nähtiin, kun Serbian Lea Blagojevic onnistui voittamaan tasaisen kovan semifinaalin yhdellä vaivaisella pisteellä ja Jennikan kaulaan ripustettiin viikonloppuna WAKO 2023 Unkarin World Cup -pronssia.
Kokenut arvokisakävijä Serbian Blagojevic ihmetteli itsekin ottelun jälkeen omaa voittoaan, hän kun oli ollut varma, että häviää ottelun Jennikalle. Blagojevic halusi ehdottomasti, että Jennika osallistuu tuleviin WAKO Potkunyrkkeilyn 2023 MM-kilpailuihin, jotka pidetään Portugalin Albufeirassa 17.-26.11.2023.
Jennikan viimeinen vuosi on ollut rikkonainen, muutama loukkaantuminen ja vammojen pitkittynyt parantelu on estänyt täysipainoisen harjoittelun ja kilpailemisen sitten viime kevään. Joten tämä WAKO Unkarin World Cup -pronssi on Jennikalta todellinen huippusuoritus vuoden ottelutauon jälkeen ottaen huomioon, että serbialainen Blagojevic vei sarjan voiton melko helposti sunnuntain finaalissa Puolalaisesta.
Suomen potkunyrkkeilyliiton valmennustiimi antoi Jennikalle todella hyvää palautetta ja kehui tämän suoritusta. Jennika sai myös kutsuja tulla harjoittelemaan joiltakin tähän Unkarin World Cup:n osallistuneiden maiden valmentajilta.
Tästä Unkarin World Cup:ta lähdettiin hakemaan Jennikalle kilpailukokemusta oikeasti isoista kilpailuista, mikä saavutettiin hienosti. Samalla saatiin tärkeitä pisteitä vuoden päätavoitetta varten, jotka ovat WAKO:n Potkunyrkkeilyn MM-kilpailut, jotka pidetään Portugalin Albufeirassa 17.-26.11.2023.
Näillä näkymin Jennika hakee vielä lisää kilpailukokemusta syys-lokakuun vaihteessa pidettävästä WAKO Italian World Cup:ta tuoreen KOK Potkunyrkkeilyn maailmanmestarin Niko Korventauksen kanssa.
Viimeisen vuoden aikana Jennika ja Niko ovat ainoat Combat Academy of Finlandin maajoukkuetason kilpailijat, jotka voivat osallistua thai- ja potkunyrkkeilyssä EM-MM -kilpailuihin ja taistella siellä jopa mitaleista.
Molemmat nuoret huippu-urheilijat ovat hienoja esimerkkejä ja esikuvia Combat Academy of Finlandin menestyksekkään valmennuksen tuottamista huippu-urheilijoista, joista kuulemme vielä lisää tulevina vuosina.
Onnittelut

Jennikalle ja Suomen joukkueelle! Iso Kiitos Potkunyrkkeilyliiton valmennustiimille ja johdolle Jennikan auttamisesta näissä kilpailuissa!
Combat Academy of Finlandilla on liki 30 vuoden (perustettu 1993) osaaminen kamppailu- ja itsepuolustuslajien mestareiden tekijänä. Näiden vuosien aikana olemme pitäneet yli 2000 perus- ja jatkokurssia yli 25 000 harrastajalle. Kilpailijamme ovat voittaneet yli 10 ammattilaisten ja amatöörien maailmanmestaruutta sekä satoja SM-, PM-, EM- ja MM- mitaleita. Viimeisimmät tältä keväältä ja kesältä Nikon KOK Maailmanmestaruus ja Jennikan WAKO Unkari Cup-pronssi!
Facebook: https://www.facebook.com/combat.fi
Instagram: https://www.instagram.com/combatacademyoffinland/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyVnPFY8tJqd4DjCLLin4XA

Ylös