Ajankohtaista

COMBATILLA JÄRJESTETTIIN PKMI KRAV MAGA AMPUMA-ASEUHKA I JA II -LEIRIT 6.5.2023 

9.5.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finland Sörnäisten harjoituskeskuksessa järjestettiin la 6.5.2023 joka keväinen Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) Krav Maga Ampuma-aseuhka I ja II -leirit.

Molempien leirien kouluttajina toimivat Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) v
arapresidentti Soili Puranen (FEKM Krav Maga 3. D, FEKM Military Instructor) ja Juuso Rantala (FEKM Krav Maga 2. D). Molemmat kouluttajat ovat liiton virallisia ampuma-aseuhkakouluttajia, joilla on satojen tuntien kokemus ampuma-aseuhkatekniikoista koti- ja ulkomailla.
Tällä kertaa ampuma-aseiden esittelystä vastasi Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton presidentti ja tekninen johtaja Ari Vargman (FEKM Krav Maga 4. D, Military Instructor).

Ampuma-aseuhka I -leirin (3,5 h) alussa pidetään noin tunnin teoriaosuus, jossa käydään läpi pistoolin ja revolverin toiminta, turvallinen aseen käsittely ja varomääräykset, ampuma-asennot, häiriön poisto, ampumavammat, lainsäädäntöä ja paljon muuta.
Teorian jälkeen siirrytään tutustumaan oikeisiin ampuma-aseisiin, jonka jälkeen harjoitellaan varsinaisia ampuma-asetta vastaan tehtäviä tekniikoita ja taktiikoita eri suunnista ja etäisyyksiltä tulevia uhkia vastaan.
Ampuma-aseuhka I -leiri tarjoaa perusteet pistoolia ja revolveria vastaan vastaan tilanteissa, joissa puolustautujalla ei ole ampuma-asetta tai sitä ei ehditä tai voida muuten käyttää.

Ampuma-aseuhka II -leiri (2,45 h) tarjoaa suoraa jatkoa Ampuma-aseuhka I -leirille. Leirillä harjoitellaan pitkää asetta (kivääri ja haulikko) vastaan sekä jatketaan lyhyen aseen (pistooli ja revolveri) uhkia vastaan tehtäviä tekniikoita ja taktiikoita eri tilanteista ja kulmista.

Molemmat leiri ovat avoimia nuhteettomille (K-18) naisille ja miehille, jotka ovat kiinnostuneita taktisesta aseen käsittelystä ja lähitaistelusta. Leirille
ei tarvita aiempaa kokemusta itsepuolustuksesta, ammunnasta tai aseen käsittelystä.
Krav maga ampuma-aseuhkaleirejä voi suositella
erityisesti
krav magan ja eri itsepuolustuslajien harrastajille ja opettajille, reserviläisille, turva-alan ammattilaisille, toiminnallisesta ammunnasta kiinnostuneille (IPSC, SRA, IDPA) sekä viranomaisille (Poliisi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli ja Rikosseuraamuslaitos).
Kurssit kuuluuvat FEKM/PKMI Krav Maga -tasojärjestelmään (vihreä/sininen vyö).

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto on järjestänyt vastaavia ampuma-aseuhkaleirejä PKMI:n presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (FEKM Krav Maga 4. D, Military Instructor) johdolla jo vuodesta 1998. Leirien sisältö on pysynyt vuosien aikana pieniä päivityksiä lukuun ottamatta pitkälti samana ja opetukseen on osallistunut tuhansia harrastajia, ohjaajia, virkamiehiä ja sotilaita.

Molemmilla leirillä simuloitiin myös kuula-aseella tapahtuvia ampuma-aseuhkia, jolloin jokainen leiriläinen pääsi kokeilemaan oman tekniikan toimivuutta kuula-asetta vastaan. Tästä kuula-aseella tehtävästä osiosta tulee joka kerta hyvää palautetta, joten tätä on luvassa myös seuraavien leirien yhteydessä.

Laittomien ampuma-aseiden uhka kaduilla ja tavallisten ihmisten keskuudessa on valitettavasti kasvusuunnassa niin Euroopassa kuin myös Suomessa. Suuntaus on näkynyt jo pitkään naapurissa Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa, eikä Ukrainan tilanne ainakaan vähennä väkivallan uhkaa tulevina vuosina. Pelkkä uhan tunnistaminen ja perääntyminen ajoissa voi pelastaa henkiä; kaikissa tilanteissa jonkin tekniikan tekeminen ei aina ole edes järkevää. Ampuma-aseuhkaleirillä paneudutaan näihin asioihin tuntien ajan, jolloin siviilin ja viranomaisen mahdollisuudet toimia oikein ja selvitä paranevat huomattavasti ampuma-aseuhkatilanteissa.
Ampuma-aseita vastaan tehtävien tekniikoiden harjoittelu on äärimmäisen tarkkaa ja teknisesti vaativaa, virheisiin ei yksinkertaisesti ole varaa; ampumavammat ovat yleensä varsin vakavia tai jopa tappavia. Henkeen ja terveyteen kohdistuvien uhkien torjuntaan keskittyvän harjoittelu tulisi aloittaa aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja harjoittelun tulisi olla säännöllistä. Turvallisuudesta vastaavien viranomaisten, jokaisessa maassa, olisi hyvä osata vähintään perusteet ampuma-aseita vastaan toimimisesta. Tekniikoita opettavien ohjaajien ja opettajien tulisi harjoitella näitä tekniikoita mahdollisimman säännöllisesti koko uransa ajan, sillä tunnetusti opetuksen taso siirtyy omille oppilaille hyvässä ja pahassa.

Hienoa huomata, miten leirille osallistui taas kerran reipas määrä aktiivisia oppilaita ja ohjaajia eri puolilta Suomea. Suuret Kiitokset Kaikille mukana olleille oppilaille ja ohjaajille sekä Soilille ja Juusolle mahtavasta leiristä!

Seuraavat ampuma-aseuhka I- ja II -leirit pidetään Combat Academy of Finlandin Sörnäisten salilla ensi syksynä 2023, tarkemmat tiedot www.combat.fi – Tervetuloa!

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Krav maga on kiistattomasti maailman tunnetuin ja levinnein nykyaikainen itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä maailmassa eri maiden turvallisuus – ja sotilasviranomaisten keskuudessa. Siviilipuolella tekniikat ovat myös toimivia ja helposti omaksuttavia, ja ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta.
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) alainen kansallinen krav maga-liitto Suomessa, jonka jokainen ohjaaja (vähintään vihreä vyö) ja opettaja (musta vyö) on suorittanut kaikki vaadittavat koulutukset hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (diplomit). Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) diplomi takaa ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):
https://www.krav-maga.net

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

Ylös