Ajankohtaista

COMBATIN HELMILLE BJJ NOGI 2023 SM-KULTAA 25.-26.2.2023

7.3.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Brasilian Jujutsun NoGi -joukkue osallistui lajin 2023 SM-kilpailuihin, jotka pidettiin tätä vuonna Hämeenlinnan Loimua Areenalla 25.-26.2.2023.

Viikonloppuna pidetyt NoGi 2023 SM-kilpailut keräsivät lähes 450 ottelijaa eri puolilta Suomea, Combat Academy of Finland lähti kilpailuihin viiden ottelijan joukkueella. Lauantaina oteltiin värivöiden sarjat (sininen-musta) ja sunnuntaina valkovöiden sarjat.

Combat Academy of Finlandin Helmi Hannus otteli lauantaina värivöiden (sininen) sarjassa +71 kg kolmen otteluvoiton ja yhden walkoverin (luovutuksen) jälkeen +71 kg sarjan mestaruuden ja 2023 NoGi SM-kultaa. Helmi hallitsi kolmea käytyä ottelua helposti vaikka osa vastustajista oli selkeästi isompia ja vahvempia; SM-finaalissa kukistui MMA Team 300:n Martta Koiranen.
Helmi on viime aikoina lisännyt laadukasta fysiikkaharjoittelua lajiharjoittelun rinnalle, mikä näkyikin tuoreen mestarin matto-otteissa.
Kova veto Helmiltä, 2023 SM-kultaa kaulassa on hyvä lähteä seuraaviin kisoihin.

Combat Academy of Finlandin Patricia Lehto otteli värivöiden (purppura-ruskea-musta) sarjassa alle -61,5 kg. Ensimmäisessä ottelussa Patriciaa vastaan arvottiin Oulun Sani Brännfors, joka voitti helmikuussa 2023 vapaaottelun U21 MM-kultaa Serbiassa, lisäksi plakkarissa on viime kesältä lajin nuorten MM-kultaa.
Muutaman vuoden Meksikossa asuneen Oululaisneidon meritteihin voidaan laskea myös Brasilian Jujutsun kolme Meksikon mestaruutta ja PanKidsien pronssimitali.
Patricia on panostanut Helmin kanssa viime kuukausina kovaan fysiikkaharjoitteluun, mutta tällä kertaa Patrician päivän kunto ei riittänyt kukistamaan vapaaottelun kaksinkertaista maailmanmestaria ja Meksikon moninkertaista BJJ -mestaria, Oululainen vei lopulta sarjan -61,5 kg sarjan mestaruuden nimiinsä.
Patricialta kova ottelu; kotiin ja seuraavaan kisaan vietiin tällä kertaa roimasti kokemusta ja uutta intoa.

Combat Academy of Finlandin Boris Sirel otteli (värivöiden) purppuravöiden alle -79.5 kg sarjassa, jossa ensimmäinen ottelun voitto suoraan walkoverilla (luovutuksella). Toisessa ottelussa Borikselta hyviä aktiivisia tilanteita mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja Borikselle niukka pistetappio. Boriksella tekniikka alkaa olemaan hyvällä tasolla. Lisää hyvää fysiikaharjoittelua ja mies on varmasti kovassa kunnossa seuraaviin koitoksiin.

Combat Academy of Finlandin valkovöisten alle -85,5 kg sarjassa otelleet Anton Londoño ja Simon Greco pääsivät tatamille sunnuntaina, jolloin oteltiin valkovöisten sarjat. Antonille voitto alle -85,5 kg sarjan avausottelussa näyttävällä käsilukolla, toisessa ottelussa vastustaja oli hieman kovempi ja Antonille niukka pistetappio.

Simonin ensimmäinen arvokisa-avaus käytiin valkovöisten alle -85,5 kg sarjassa. Tällä kertaa rohkeasti otelleen Simonin matkaan tarttui vain kokemusta, sillä selkeästi kokeneempi vastustaja vei ottelun nimiinsä.

Mainittakoon näistä kisoista erityisesti Anton ja Simon, jotka lähtivät rohkeasti kisaamaan valkovöisten SM-mitaleista. Kukaan ei ole 100%:sti valmis koskaan, aina voi harjoitella enemmän ja kovempaa. Kilpailemaan oppii vain kilpailemalla; jokainen kilpailu ja ottelu tuo lisää kokemusta ja jossain vaiheessa myös niitä mitaleita ja mestaruuksia. Myös Patricialta hieno ottelu moninkertaista vapaaottelun maailmanmestaria vastaan.

Combat Academy of Finlandin 2023 NoGi-joukkueella oli mahtavat kisat ja loistava yhteishenki. Kaikilla oli kivaa ja Helmille saatiin kotiin viemiseksi myös se kirkkain 2023 NoGi SM-mitali!
Maxille erityiskiitos kulmaamisesta, samoin kaikille Combat Academy of Finlandin ihmisille, jotka tulivat katsomaan ja kannustamaan omaa joukkuetta.
Tuoreelle 2023 NoGi Suomenmestarille Helmille Isot Onnittelut Mestaruudesta!

 

Ylös