Ajankohtaista

NIKO ”STEEL HAMMER” KORVENTAUS ISKEE KING OF KINGS KEVYEN SARJAN MAAILMAN MESTARUUDESTA KOK 110 MEGA SERIES -TURNAUKSESSA LIETTUAN VILNASSA 18.3.2023

16.3.2023 | Yleinen

NIKO ”STEEL HAMMER” KORVENTAUS ISKEE KING OF KINGS KEVYEN SARJAN MAAILMAN MESTARUUDESTA KOK 110 MEGA SERIES -TURNAUKSESSA LIETTUAN VILNASSA 18.3.2023

Potkunyrkkeilyn kansainvälisen ammattilaisliigan King of Kingsin KOK K-1 -kevyen sarjan (lightweight) alle -71 kg maailmanmestaruusvyö vapautui hiljattain, sillä sarjan MM-titteliä aiemmin hallussaan pitänyt Mindaugas Narauskasin siirtyi toiseen kamppailuorganisaation UTMA:n riveihin.

Liettuan Bushidoliitto (LBF) ilmoitti alkuvuodesta, että King of Kingsin avoinna oleva kevyen sarjan (-71 kg) mestaruus ratkotaan King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa 18. maaliskuuta Liettuassa Vilnan Jeep Arenalla. Mestaruusottelussa kohtaavat King of Kingsin KOK kevyen sarjan (lightweight) kolmanneksi (3.) rankattu suomalainen Combat Academy of Finlandin Niko Korventaus ja sarjan viidenneksi (5.) rankattu Liettuan Tora Gymin Gustas Dimša. Iranilainen Masoud Minaei on pitänyt kevyen sarjan mestaruutta väliaikaisesti hallussaan Narauskasin lähdön jälkeen.

Tässä maailmanmestaruusottelussa 24-vuotias Niko Korventaus on vastustajaansa vanhempi, kokeneempi ja ulottuvampi. King of Kingsin -otteludata kertoo Korventauksen otteluluvuiksi 16-1-4, joista KOK:n alla 3-1-1; Korventaus on 182 cm pitkä. Korventaus on kolminkertainen thainyrkkeilyn suomenmestari, potkunyrkkeilyn suomen- ja pohjoismaiden mestari sekä WAKO European Cup voittaja, joka on edustanut Suomea maajoukkueen mukana WAKO:n potkunyrkkeilyn EM- ja MM- kilpailuissa.

Liettuan 19-vuotias Gustas Dimšan King of Kingsin -otteludata kertoo miehelle kertyneen otteluita 10-0-3, joista KOK:n alla 6-1-0; Dimša on 175 cm pitkä. Dimša on aloittanut kamppailulajit 15-vuotta sitten karatella, josta hänellä on myös musta vyö.

Molemmat miehet ovat valmistautuneet tähän King of Kingsin KOK kevyen sarjan MM-otteluun kovalla asenteella, vaikka työkutsu tulikin molemmille hieman yllättäen sarjan edellisen mestarin siirtyessä toiseen organisaatioon ja luopuessa mestaruusvyöstä.
Teräsvasarana tunnettu kovanyrkkinen Koventaus kommentoi tulevaa otteluaan rennosti… ”olen erittäin iloinen saadessani taistella potkunyrkkeilyn maailman arvokkaimmasta tittelistä KOK-organisaatiossa.”
Korventauksen valmentaja Combat Academy of Finlandin Ari Vargman toteaa, että Korventauksen harjoittelu on sujunut odotuksien mukaan, ja mies on elämänsä kunnossa 18. maaliskuuta Vilnan Jeep Arenan MM-kehässä.
Kotikehässä otteleva Liettualainen Gustas Dimša puolestaan on todennut haastattelussa… ”Olen nuori, mutta minulla oli paljon otteluita KOK-kehässä. Näytän kaikille ja itselleni, että olen valmis.Tämä on suuri kunnia.”
Dimšan valmentaja Tora Gymin Ovidijus Antanaitis uskoo, että Gustas käyttää nuoruutensa etuna ja näyttää vahvuutensa kehässä.

Varmaa on, että tulevana lauantaina 18. maaliskuuta King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa Vilnan Jeep Arenalla tullaan näkemään illan pääottelussa ammattilaisten kova taistelu kevyen sarjan avoimesta mestaruudesta. King of Kings KOK K-1 kevyen sarjan alle 71-kilon maailmanmestaruus ratkaistaan 5×3 min otteluajalla.

King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnaus läheteään suorana yli 200 maahan DAZN:n kautta.
Korventauksen ja Dimšan mestaruusottelun lisäksi ottelukortilla nähdään yhdeksän kovaa ja vauhdikasta KOK -ottelua fanien iloksi.

 

https://www.sportas.lt/naujiena/472183/del-kok-cempiono-dirzo-kovosiantis-g-dimsa-bus-daug-spyriu-ir-gera-isejimo-i-ringa-daina
https://www.sportas.lt/naujiena/471735/del-anksciau-m-narauskui-priklausiusio-kok-cempiono-dirzo-kovos-g-dimsa

For the KOK World Champion belt Finnish and Lithuanian fighter will be fighting against each other

KOK’110 MEGA SERIES IN VILNIUS

Titulinis

 

Teksti: Ari Vargman
Kuvat: KOK/ Combat Academy of Finland

Ylös