Ajankohtaista

COMBATILLE MITALEITA NOGI FINNISH OPENISSA 26.-27.8.2023

2.9.2023 | Yleinen

Suomen Brazilian Jiujitsun liiton järjestämä kansainvälinen No-Gi Finnish Open 2023 pidettiin viime viikonloppuna (26.-27.8.2023) Vantaan Energia Areenalla.

Combat Academy of Finlandin No-Gi Finnish Open 2023 joukkueessa kilpaili tänä vuonna naisten sarjoissa Helmi Hannus -71.5kg  (Women blue belt), Susanna Kuivalainen +71,5kg (Women white belt), Veera Paavola -66,5kg (Women white belt)
ja miesten sarjoissa Anton Londoño -85,5kg (Men white belt) sekä Simon Greco -85,5kg (Men white belt).

Tämän vuoden No-Gi Finnish Open keräsi yhteensä 396 aktiivista ottelijaa, lauantaina oteltiin värivöiden sarjat, sunnuntaina valkovöisten sarjat.

Ensimmäisenä Combat Academy of Finlandin joukkueesta tatamille pääsi Helmi Hannus alle -71.5 kg  (Women blue belt) sarjassa, vastaan asettui Jyväskylän Natalia Starast. Taistossa ei puuttunut nopeita tilanteita ja hyvää pystypainia, muutama sekunti ennen ottelun päättymistä Helmi jäi alasvientitilanteen jälkeen kokeneemman ottelijan käsilukkoon, josta ei enää päässyt pois. Tuomari vihelsi ottelun poikki ja Jyväskylän ottelija meni jatkoon. Helmille jäi tästä turnauksesta paljon lisää kokemusta ja kova nälkä jatkaa aktiivista kilpailemista. Helmistä kuullaan vielä, sillä nainen otteli viime keväänä värivöiden (sininen-musta) sarjassa +71 kg kolmen otteluvoiton ja yhden walkoverin (luovutuksen) jälkeen sarjan 2023 NoGi SM-kultaa.

Sunnuntai alkoi Combat Academy of Finlandin Susanna Kuivalaisen kohdatessa Buli Jiu-Jitsun Kaisa Hyryn naisten +71,5 kg (Women white belt) sarjassa.
Susannan ja Hyryn ottelu alkoi taitavalla pystypainilla, heti alkuun Susanna sai vietyä Hyryn taitavalla heitolla maahan ja näin avattua oman pistesaldon. Hyry oli kuitenkin hereillä ja tasoitti ottelun heti perään nousemalla ylös. Kovan erän jälkeen ottelu harmittavasti luettiin vastustajan pistevoitoksi.
Susanna oli ensimmäistä kertaa kilpailemassa, rohkeasti lähdettiin hakemaan ensimmäistä kilpailukokemusta suoraan arvokisoista. Tästä on hyvä jatkaa, nyt vaan lisää kokemusta, ja mitaleita alkaa varmasti ilmestymään Susannan kaulaan.

Myös ensimmäistä kertaa kilpailemassa oli Veera Paavola, joka otteli naisten alle -66,5kg (Women white belt) sarjassa Lahden Sigma Jiujitsun Johanna Takkusta vastaan.
Veera lähti rohkeasti haastamaan pystyssä taitavaa Lahtelaista, mutta agressiivisesti otteleva Lahtelainen pääsi hyökkäämään ja lopetti ottelun kuristuksella ennen täyttä erää. Veeralle ensimmäisen ottelun muistona alle -66,5 kg sarjan (Women white belt) pronssia.

Sunnuntain Combat Academy of Finlandin miesten ottelut aloitti Anton Londoño, joka kohtasi alle -85,5 kg (Men white belt) sarjassa Jyväskylän Viljami Moilasen.
Anton lähti otteluun vahvalla pystypainilla sekä teknisillä ja nopeilla alasvienneillä, jotka ovat miehen parasta osaamista. Antonille oli jäänyt aiemmista kilpailuista kova voittamisen halu, mikä myös näkyi tässä ottelussa yhdistettynä kovaan harjoitteluun. Erän lopussa Antonin käsi nostettiin ylös pistevoiton merkiksi.

Toisessa Antonin ottelussa kukistui reilulla pistevoitolla Helsinkiläinen Oskari Kesäjärvi, kolmannessa ottelussa kova tahti jatkui ja Anton lopetti Dan Liiman kuristuksella ennen täyttä aikaa.

Sarjan alle -85,5 kg (Men white belt) finaalissa Antonia vastaan asettui Tampereen JiuJitsukoulun Eino Huuhtanen.
Tampereen ottelija oli selvästi kokenut tatamikettu ja lähti pelaamaan vahvasti omaa vahvuusaluettaan. Kovista yrityksistä huolimatta Anton ei saanut vastustajaa alas.
Antonille kolmen kovan ottelun jälkeen karvas finaalitappio pisteillä Tampereen miehelle; Antonille alle -85,5 kg (Men white belt) sarjan hopeaa.

Combat Academy of Finlandin Simon Greco otteli alle -85,5 kg (Men white belt) sarjassa. Ensimmäinen ottelu meni walkoverilla jatkoon, kun vastustaja ei tullut paikalle. Toisessa ottelussa Simon lähti painimaan vahvasti ja alasvientitilanteessa pääsi yrittämään nilkkalukkoa. Vastustajan rimpuilessa vahvasti Simonin nilkkalukossa, Simon luuli, että kaveri taputti luovutuksen merkiksi ja päästi jalasta irti. Tuomari keskeytti ottelun ja käynnisti sen uudelleen, joten hyvä lopetustilanne luisui käsistä. Jossain vaiheessa ottelua Simonin oma polvi pääsi myös vääntymään alasviennin yhteydessa, mikä haittasi Simonin tekemistä ottelun lopussa ja vastustajalle pistevoitto tiukan ottelun lopuksi.

Simon joutui jättämään polvivamman takia avoimen sarjat väliin; magneetissa todettiin myöhemmin eturistisiteen menneen poikki. Pikaista paranemista Simonille ja nähdään pian treenissä.

Combat Academy of Finlandin No-Gi Finnish Open 2023 joukkueella oli taas kerran mahtavat kisat ja loistava yhteishenki.
Patricialle ja Maxille erityiskiitos kulmaamisesta, samoin kaikille Combat Academy of Finlandin ihmisille, varsinkin niille, jotka tulivat katsomaan ja kannustamaan omaa joukkuetta.

Onnea Antonille ja Veeralle ansaituista mitaleista!

Combat Academy of Finlandin tapahtumista lisää:

Facebook: https://www.facebook.com/combat.fi
Instagram: https://www.instagram.com/combatacademyoffinland/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyVnPFY8tJqd4DjCLLin4XA

 

Ylös