Ajankohtaista

NIKO KORVENTAUS, DISPLAYING THE OUTSTANDING TALENT OF THE FUTURE OF MUAYTHAI

5.2.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin 24-vuotiaan Niko Korventauksen ensimmäinen arvokisadebyytti nähtiin thainyrkkeilyn SM- ja PM-kilpailuissa vuonna 2015, jolloin matkaan lähti nuorten SM-kultaa. Tuolloin Korventauksen suoritusta suitsutettiin jopa kansainvälinen thainyrkkeilyliiton IFMA:n verkkosivuilla: ”The best junior fighter comes from Finland, Niko Korventaus, displaying the outstanding talent of the future of Muaythai.”

Näiden IFMA:n suitsutuksien jälkeen Korventaus on tosiaankin kerännyt palkintokaappiin useita suomen mestaruuksia thainyrkkeilyssä (2015, 2019, 2020), potkunyrkkeilyssä (2020), potkunyrkkeilyn Pohjoismaiden mestaruuden (2022) sekä kahden kansainvälisen WAKO-potkunyrkkeilyturnauksen voiton ja parhaan ottelijan palkinnon (2022). Em. lisäksi nuori mestari otti kovan tyrmäysvoiton vuonna 2021 ruotsalaisesta thainyrkkeilyn maailmanmestarista ja legendasta Sanny Dahlbeckista. Korventaus on myös otellut jo vuosia KOK King of Kings K-1 -ammattilaisliigassa sekä edustanut Suomen värejä WAKO:n potkunyrkkeilyn 2022 EM-kilpailuissa Turkissa ja 2021 MM-kilpailuissa Italiassa.
Viimeisin saavutus tuli, kun kamppailulajien ammattilaisten ja harrastajien keskuudessa arvostettu somejulkaisu Ikuinenperuskurssi.com valitsi vuoden 2022 parhaaksi pystyottelijaksi Niko Korventauksen yhdistämällä thai- ja potkunyrkkeilyn yhden tittelin alle. Perustelut valinnalle olivat: ”Niko Korventauksen kirkkaimpina saavutuksina vuonna 2022 oli kaksi isoa turnausvoittoa ja molemmista parhaan ottelijan palkinnot. Korventaus voitti maaliskuussa Wako European Cup -turnauksen ja hänet valittiin samalla turnauksen parhaaksi ottelijaksi 214 ottelijasta ja 12 eri maasta. Syyskuussa Korventaus voitti myös Pohjoismaiden mestaruuden potkunyrkkeilyssä ja hänet valittiin silloinkin turnauksen parhaaksi ottelijaksi 160 ottelijan joukosta.”

Voidaan varmasti todeta, että Niko Korventauksen vuosi 2022 meni loistavasti, vaikka mies ei päässytkään viime toukokuussa edustamaan Suomea thainyrkkeilyn 2022 MM-kilpailuihin Abu Dhabiin. Abu Dhabin 2022 MM-kilpailut olisivat olleet Korventaukselle viimeinen mahdollisuus kilpailla nuorten U23-sarjassa, sillä IFMA:n aikaikkuna sulkeutuu 24-vuotiaana, jonka jälkeen ottelut käydään aikuisten sarjoissa.

Suomessa thainyrkkeilyliiton painopiste on ollut viimeiset vuodet sali- ja SM- kilpailuissa. Viimeksi IFMA:n thainyrkkeilyn 2022 MM-kilpailuihin Abu Dhabiin saatiin Suomesta lähetettyä kolmesta (3) naisurheilijasta koostuva joukkue, arvatenkin miesten sarjoissa ei tullut yhtään mitalia. Vastaavasti WAKO:n potkunyrkkeilyn 2021 MM-kilpailuissa Italiassa nähtiin Suomesta ennätyssuuri, 15 ottelijan joukkue, sama tahti jatkui 2022 EM- kilpailuissa. Potkunyrkkeily on onnistunut kokoamaan vahvoja maajoukkueita ja tehnyt vahvaa kansainvälistä tulosta lajin arvokilpailuissa ympäri maailmaa: kotiin on tuotu EM- ja MM-mitaleita jopa nuorten ja miesten sarjoissa.

Vuosi 2021 oli yksi Korventauksen uran merkkipaaluista, silloin mies nimittäin kohtasi Ruotsin Göteborgissa 19.11.2021 Bulldog Fight Night 9 -ammattilaiskehässä legendaarisen thainyrkkeilyn maailmanmestaria Sanny Dahlbeckin. Sanny Dahlbeck on Ruotsin lahja thai- ja potkunyrkkeilylle: mies on IFMA:n thainyrkkeilyn amatöörien maailmanmestari, moninkertainen pohjoismaiden ja Ruotsin mestari sekä K-1 World GP, Glory, Heroes, Yokkao, Rumble of The Kings ammattilaisliigoissa iskenyt thai- ja potkunyrkkeilyn ammattilainen.
Sanny Dahlbeckin ottelua tarjottiin aiemmin eräälle Combat Academy of Finlandin silloiselle ottelijalle, joka ei kuitenkaan rohjennut samaan kehään ruotsalaisen maailmanmestarin kanssa. Myöhemmin 2021 syksyllä Dahlbeckin ottelua tarjottiin Niko Korventaukselle, joka otti haasteen vastaan.  Korventaus oli fanittanut mestaria ihan pikkupojasta asti, joten suuren mestarin kohtaaminen kehässä oli hänelle unelmien täyttymys.
Korventaus on näin jälkikäteen todennut, että Sanny Dahlbeckin tarkka pelisilmä ja tekniikoiden kovuus tuli hänelle hienoisena yllätyksenä. Suomen kehissä Korventaus oli tottunut dominoimaan otteluitaan mielin määrin viihdyttävällä kehäesiintymisellä.
Vasenkätisenä ottelevan maailmanmestarin kovat kiertopotkut vasemmalla jalalla puuduttivat Korventauksen oikean käden alkumetreillä ja suunnitelmissa ollut ”kovien lyöntien kautta nopeaan voittoon” meni uusiksi. Dahlbeck on tyrmännyt kovalla vasemmalla kiertopotkullaan puoli bussillista vastustajiaan, joten jos yksikin mestarin potku olisi osunut Korventauksen päähän, nukkumatti olisi saapunut tuota pikaa.
Kaikissa kamppailulajeissa tarvitaan kovan kunnon ja tekniikan lisäksi pieni määrä onnea ja hyvää reagointia. Ottelun kulku oli varsin tasaista, molemmin puolin iskettiin kovaa ja haettiin hyvää osumaa. Kolmannen erän alussa Korventaus lähti hyökkäykseen ja osui kovalla vasemmalla yläkoukulla suoraan mestaria leukaan, heti perään isketty toinen lyönti vasemmalla kyynärpäällä samaan maaliin löi mestarin maahan ja lopulliseen luvunlaskuun. Legendaarinen maailmanmestari Sanny Dahlbeck oli lyöty mies. Kotiyleisö katsoi järkyttyneenä, miten täysin tuntemattoman suomalaisen viikingin käsi nostettiin ylös Bulldog Fight Night 9 -illan päätteeksi viimeisen erän tyrmäyksellä ajassa 0,30.
19.11.2021 Bulldog Fight Night 9 -ammattilaisillan jälkeen kaikille thai- ja potkunyrkkeilyn ystäville ympäri maailmaa oli selvää, kuka on Niko Korventaus from Finland. Ottelun jälkeen Korventaus lunasti nimensä yhteyteen ”Steel Hammer” -liitteen. Korventaus arvostaa Sanny Dahlbeckia todella korkealle ihmisenä ja mestarina, ja on ikuisesti kiitollinen mahdollisuudesta saada kohdata tämä kehässä.

Vuoden 2021 lopulla Korventaus kohtasi Italiassa WAKO:n 2021 MM-kilpailuissa King of Kingsin silloisen hallitsevan maailmanmestarin Liettuan Henrikas Viksraitisin, jolle hävisi tällä kertaa niukasti pisteillä, kyseessä olivat Korventauksen ensimmäiset MM-kilpailut maailmalla.
Tästä KOK-mestarin ja nuoren haastajan kohtaamisesta on kulunut jokunen vuosi. Korventaus on hyödyntänyt kuluneet vuodet hyvin pelisilmän ja fysiikan osalta, joten jäämme odottamaan seuraavaa mestareiden kehäkohtaamista.
Korventauksen harjoittelumoraali ja nöyryys on omaa luokkaa, harjoituksista ei luisteta ja asioiden oikein tekeminen kiinnostaa aina. Viimeisen parin vuoden aikana aiemmin vastenmieliseltä tuntuneet juoksulenkitkin ovat löytäneet Korventauksen treeniohjelmaan laji- ja voimaharjoittelun rinnalle. Korventaus on omaksunut hyvin eri kausilla tehtävät harjoitteet sekä niiden merkityksen omaan kehitykseen. Viikon harjoittelu sujuu pitkälti omatoimisesti aamulla tehtävillä oheisilla (nopeus, voima, kestävyys ja laji) ja iltaisin yleensä lajin parissa, harjoitustunteja kertyy viikkoon helposti +20. Korventauksen vahvuus on hyvä voimataso, nopeus ja rohkeus haastaa vastustajaa kilpailuissa, halu oppia uusia asioita ja kova työmoraali. Pienenä haasteena mainittakoon hieman liian kovaa tekeminen harjoituksissa ja otteluissa, mikä helposti rikkoo turhaan paikkoja, joita sitten parannellaan pitkin vuotta.

Korventauksen valmennuksesta vastaava Combat Academy of Finlandin Ari Vargman uskoo Korventauksen olevan ainoita suomalaisia miehiä, jolla on realistinen mahdollisuus voittaa lähivuosina jopa IFMA:n thainyrkkeilyn MM-kultaa. Potkunyrkkeilyn EM- ja MM-mitalit odottavat myös Korventauksen vierailuita tulevien vuosien WAKO:n arvokisoihin.

Korventauksen tämän vuoden 2023 suunnitelmissa on kevään ja kesän aikana muutama potkunyrkkeilyn WAKO:n ulkomaan turnaus, SM-kilpailut ja jokunen ammattilaisottelu, joko Suomessa tai ulkomailla. Vuoden lopulla on tarkoitus osallistua thainyrkkeilyn SM-kilpailuihin, joissa tuurilla pääsee ottelemaan muutaman lämmittelyn tulevia potkunyrkkeilyn 2023 WAKO MM-kisoja varten, jotka ovat tämän vuoden 2023 päätavoite.
Korventauksen pitkän tähtäimen suunnitelmiin kuuluu kovaa harjoittelua koti- ja ulkomailla. Mies vieraili viime kesänä Englannissa Bad Company Gymillä, joka tunnetaan myös thainyrkkeilyn 8 x maailmanmestarin ja legendan Liam Harrisonin kotisalina. Nyt tammikuussa Korventaus harjoitteli Serbian Novi Sadissa Warrior Gymillä, joissa Korventauksen treenikavereina olivat mm. WAKO Pro 2021 MM I:n Nikola Todorovic, Dusan Radovic HVB Champion sekä Aleksandar Konovalov, joka on voittanut kuuden (6) eri painoluokan WAKO:n amatöörien potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuden, lisäksi miehellä on WAKO PRO potkunyrkkeilyn maailmanmestaruudet vuosilta 2014, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2021.
Korventauksen pitkän tähtäimen suunnitelmiin kuuluu Los Angelesin Olympialaiset 2028, mikä varmasti kruunaa hienon urheilijan uran maailmalla.

Saavutukset:
-Thainyrkkeily SM I (2015, 2019, 2020)
-Potkunyrkkeily SM I (2020)
-Potkunyrkkeily WAKO European Cup I (Serbia 2022)
-Potkunyrkkeily WAKO PM I (Tanska 2022)
-Thainyrkkeily SM paras ottelija nuoret (2015)
-Potkunyrkkeily WAKO European Cup paras ottelija (Serbia 2022)
-Potkunyrkkeily WAKO PM paras ottelija (Tanska 2022)
-Potkunyrkkeily King of Kings (KOK) K-1-ammattilainen (2019-)

Korventausta on viime aikoina alkanut kiinnostamaan enemmän thai- ja potkunyrkkeilyn valmentaminen.
Mestarin oppiin on mahdollisuus päästä Combat Academy of Finlandin normaaleissa viikkoharjoituksissa, minkä lisäksi mestari pitää myös yksitys- ja pienryhmätunteja kaiken tasoisille aloittelijoille, ammattilaisille ja kuntoilijoille.

Nikon tunteja voi tiedustella suoraan (FB ja IG):
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063571927201
https://www.facebook.com/korventaus
https://instagram.com/nikkkeou?igshid=ZDdkNTZiNTM=

#brasilianjujutsu #bjj #kravmaga #itsepuolustus #lukkopaini #peruskurssi #thaiboxing #kuntonyrkkeily #k1 #muaythai #thainyrkkeily #wingtsun #AleksandarKonovalov #LiamHarrisonin #shooting #taktinenpistooli #escrima #potkunyrkkeily #nogi #nyrkkeily #mma #kickboxing #fitnessboxing #ladythai #feartex #combatacademyoffinland #vapaaottelu #nikokorventaus #weaponscombatsystems #weaponscombatescrima

 

Ylös