Ajankohtaista

TAKTISTA TOIMINTAA – PKMI KRAV MAGA – PIETARSAAREN KESÄLEIRILLÄ 20.-21.8.2022

13.9.2022 | Yleinen

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton (PKMI) jokavuotinen kesäleiri järjestettiin perinteiseen tapaan liiton presidentin ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) johdolla Pietarsaaren Merilän leirikeskuksen merellisissä maisemissa 20.-21.8.2022.
Vuosittain pidettävällä Pietarsaaren kesäleirillä harjoitellaan FEKM krav magan taktisia ja sotilaallisia tekniikoita, tietenkin ulkona merellisen leirikeskuksen tiluksilla.
Tämän vuoden teemoina henkilösuojaukseen kuuluvat VIP-tekniikat, taktisen aseen käyttö ja muut erikoisharjoitteet patukalla ja veitsellä.

Kahden päivän intensiivinen leiri aloitettiin aurinkoisessa säässä la 20.8. klo 11 ilmoittautumisella ja lounaalla. Paikalle oli saapunut liki 40 innokasta leiriläistä ja ohjaajaa eri puolilta Suomea. Ensimmäisen päivän ohjelman aloitti PKMI:n varapresidentti Soili Puranen (FEKM krav maga 3. D), jonka rastilla harjoiteltiin krav magan tekniikoita maastossa ja epätasaisella alustalla, jolloin puolustautuja joutui miettimään tekniikoiden toimivuutta myös tatamin ulkopuolella.
Seuraava rasti oli Tampereen koulun johtajan Tuomas Suomisen suunnittelema. Rastilla harjoiteltiin lyömäaseen torjuntoja pehmustetuilla patukoilla, joilla simuloitiin hyökkäyksen todellista tilannenopeutta, ja pakotettiin puolustautuja tekemään nopeita ratkaisuja uhan edessä.
Päivän kolmas rasti lähti käyntiin Pietarsaaren Lucas Wickströmin johdolla. Rastilla simuloitiin veitsihyökkäysten torjuntaa ”verisillä” käsillä (babyoil), mikä olikin yllättävän hankalaa ”verestä” liukkaiden käsien vuoksi.

Reippaan päivän jälkeen Merilän leirikeskuksen ruokalassa tarjoiltiin maittava ja runsas päivällinen, jonka jälkeen ohjaajakokelaille pidettiin vielä PKMI:n ohjaajakoulutukseen kuuluva pakollinen teoriakoulutus. Opettajina toimivat liiton presidentti ja tekninen johtaja Ari Vargman (FEKM krav maga 4. D) ja varapresidentti Soili Puranen (FEKM krav maga 3. D).
Ohjaajien koulutukseen kuuluu omassa koulussa pidettävän vuoden kestävän teoriaopiskelun ja tekniikkaharjoittelun lisäksi myös leireillä erikseen pidettävää koulutusviestintää ja opetusoppia sekä lopuksi kirjalliset- ja näyttökokeet ennen viralliseksi FEKM krav maga -ohjaajaksi hyväksymistä.

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) alainen kansallinen krav maga-liitto Suomessa, jonka jokainen ohjaaja (vähintään vihreä vyö) ja opettaja (musta vyö) on suorittanut kaikki vaadittavat koulutukset hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (FEKM diplomit).

Sunnuntai (21.8.) aloitettiin maittavalla aamiaisella klo 8, jota ennen aamuvirkut olivat jo käyneet Soli Purasen (FEKM krav maga 3. D) johdolla suorittamassa vapaaehtoiset aamuvenyttelyt.
Liiton puheenjohtajan ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) aloitti sunnuntain ohjelman krav maga Military- ja VIP -tekniikoilla, samaan aikaan liiton ohjaajakokelaat suorittivat liiton varapresidentin Soili Purasen (FEKM krav maga 3. D) ja Johan Nymanin (FEKM krav maga 2. D) valvonnassa ohjaajien tekniikoiden näyttökokeen.
FEKM krav magassa noudatetaan Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) opetussuunnitelmaa ja vyöjärjestelmää, joka on kaikkialla maailmassa samanlainen. Lajia voi siis harjoitella lähes joka puolella maailmaa ja tekniikat ovat tuttuja olitpa sitten Suomessa tai vaikkapa Intian valtamerellä sijaitsevalla Ranskan Réunionilla.

Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) johdolla harjoiteltiin pitkien ja lyhyiden aseiden käsittelyä, turvallista aseen käsittelyä, ampuma-asentoja, liikkumista, lataamista, kotelosta vetoa ja VIP-henkilön suojaamista erilaisia uhkia vastaan.
Leirillä harjoiteltu FEKM Krav Maga Military -järjestelmä sisältää taktista ryhmätoimintaa, erilaisten sotilasaseiden käsittelyä ja ammuntaa, aseetonta lähitaistelua, lähitaistelua veitsellä ja lyömä-aseilla sekä kiväärin ja pistoolin käyttöä kylmänä aseena. Lisäksi järjestelmään kuuluu vaarallisen henkilön kiinniotto-, tarkastus- ja raudoitustekniikoita sekä VIP-henkilösuojausta.
Suomalaiset opettajat ovat edelläkävijöitä FEKM -Military ohjelman suhteen. Suomen liiton puheenjohtajan ja teknisen johtajan Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) lisäksi Suomessa on puolen tusinaa FEKM Military Instructor -kurssin suorittaneita useiden Puolan vierailujen ansiosta.

Aamupäivän mielenkiintoisten harjoitusten ja ohjaajien tekniikkanäyttöjen jälkeen oli hyvä siirtyä lounaalle, jonka jälkeen pidettiin pieni sulattelutauko ennen seuraavia harjoituksia.

Soili Puranen (FEKM krav maga 3. D) jatkoi iltapäivän leiriohjelmaa FEKM Krav Magan Combat Module -harjoittelulla, joka on tuotu mukaan Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) vyöjärjestelmään tämän vuoden aikana. Combat Module -harjoittelu sisältää lyönti- ja potkutekniikoita erilaisina ennakkoon sovittuina sarjoina, joiden harjoittelu helpottaa niiden sijoittelua normaalin krav maga -tekniikan sekaan.

Iltapäivän päätteeksi pidettiin Ari Vargmanin (FEKM krav maga 4. D) ja Soili Purasen (FEKM krav maga 3. D) johdolla VIP-henkilösuojaukseen ja aseen käsittelyyn liittyvä stressi- ja tilanneharjoittelu, jossa simuloitiin hyökkäyksiä ja uhkia erilaisilla harjoitteilla ja kuula-aseilla.

Leiri päätettiin aikataulun mukaan klo 16, jonka jälkeen annettiin kaikille tällä leirillä mukana olleille oppilaille, ohjaajille ja opettajille palautetta ja kiitoksia hienoista suorituksista. Erityiset Kiitokset tietenkin Krav Maga Jakobstadin puuhamiehille tämän leirin järjestelyistä sekä tietenkin Merilän leirikeskuksen henkilökunnalle mahtavasta palvelusta majoituksien ja ruokailun osalta. Johan otti mahtavia kuvia, sinne myös Iso Kiitos.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) FEKM Krav Maga-järjestelmä on loistava valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Tekniikat ovat toimivia ja helposti omaksuttavia; ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Krav Magan perustajan Emrich ”Imi” Lichtenfeld (1910-1998) oman oppilaan ja työtoverin Richard Douiebin 80-luvulla perustama Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on tällä hetkellä maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle ympäri maailman; liiton johdossa toimii nykyään Richard Douiebin oma oppilas ja seuraaja Steve Schmittin (FEKM 7. D).

Leirillä käytyjen Military- ja VIP-tekniikoiden ja taktiikoiden takana on Puolan armeijan kommader (everstiluutnantti) Wlodek Kopec (FEKM krav maga 3. D), joka vastaa Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) Krav Maga Military -järjestelmän kehittämisestä ja kouluttajien kouluttamisesta ympäri maailmaa.
Wlodek Kopec on toiminut Puolan armeijan erikoisyksiköiden upseerina ja luonut Fighting in Close Contact (WWBK) ja asetaistelun (BLOS) sotilasjärjestelmän Puolan armeijalle.

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on ollut vahva osa kansainvälistä Euroopan Krav Maga -liittoa (FEKM) jo 2000- luvun alusta asti. On hienoa huomata, miten meillä kaikilla mukana olevilla on vahva työmoraalia ja tahto viedä tätä hienoa lajia eteen päin ja kohti uusia seikkailuita.

Combat Academy of Finlandin kurssit: https://www.combat.fi

FEKM Krav Maga -lajiliitot löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI):
http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM):
https://www.krav-maga.net

Ylös