Ajankohtaista

COMBATIN JENNIKALLE WAKO POTKUNYRKKEILYN 2023 MM-HOPEAA PORTUGALISSA 24.11.2023

25.11.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin Jennika Vainio otteli perjantaina 24.11. Portugalissa WAKO 2023 Potkunyrkkeilyn K1 +70 kg sarjan MM-finaalissa Kroatian Lucija Bilobrkia vastaan.
Molemmat MM-finalistit ovat otelleet aiemminkin samoissa arvokisoissa. Vuonna 2022 IFMA:n thainyrkkeilyn MM-kilpailuissa Abu Dhabissa Lucija Bilobrk voitti MM-kultaa +75 kg sarjassa ja Jennika MM-pronssia alle -75 kg sarjassa.

Portugalissa pidetyt WAKO 2023 Potkunyrkkeilyn MM-kilpailut keräsivät 70 maasta 1670 urheilijaa, jotka ottelivat kuuden (6) päivän aikana neljässä (4) kehässä ja neljällä (4) tatamilla satoja otteluita. Jennikan K1 +70 kg sarjaan osallistui 10 kilpailijaa, joten arvontojen jälkeen Jennikalle lankesi neljä (4) ottelua viikon urakaksi.

Jennikan MM-urakka alkoi viime maanantainan (20.11.), jolloin ensimmäisen ottelun selvä 3-0 voitto Kanadan Adriana Granosta, keskiviikona (22.11.) vuorossa oli Australian vasenkätinen ja kovaa hyökännyt Bell Tilly, joka kukistui myös 3-0 pistein. Torstaina (23.11.) Jennika kaatoi kokeneen Puolan Oliwia Gajewczyk 3-0 pistein. Jennikan täysin 3-0 pistein voittamien otteluiden arvoa nostaa myös se, että Puolan Oliwia Gajewczyk on vuoden 2022 MM I ja Australian Bell Tilly oli rankattu näiden MM-kilpailuiden alussa kisojen kakkoseksi (2.).

Jennikan perjantain 24.11. WAKO 2023 Potkunyrkkeilyn K1 +70 kg sarjan MM-finaalista ei ollut tulossa mitään helppoa saunareissua, sillä moninkertainen maailmanmestari Lucija Bilobrk edustaa Kroatina Splitissä sijaitsevaa armottoman kovatasoista Pit Bull -salia. Bit Bull -salin ottelijat ovat tuttu näky kamppailulajien EM- ja MM-kilpailuiden palkintokorokkeilla.
Lucija itse on otellut pelkästään potkunyrkkeilyssä vuodesta 2014 alkaen satoja otteluita (K1, PF, LC, LK, KL) ensin junioreissa ja sen jälkeen aikuisten sarjoihin. Palkintokaapista löytyy uskomaton määrä mestaruuksia ja mitaleita, mm. potkunyrkkeilystä 21 Kroatian mestaruutta (K1, PF, LC, LK, KL), WAKO European Cup kulta, 3 Kroatia Open kultaa, WAKO 2017 K1 MM-kulta, WAKO 2019 K1 MM-hopea. Thainyrkkeilyssä Lucija on saavuttanut IFMA 2022 MM-kultaa, IFMA 2018 EM-kultaa, IFMA 2019 MM-pronssia ja sokerina pohjalla savatessa 2021 MM-kulta ja 2023 MM-hopea.

Moninkertainen maailmanmestarin rinnalla Jennikan 15 ottelun ja muutaman arvokisamitalin rekordi tuntui aika kevyeltä, mutta tämän pohjalta lähdettiin kuitenkin laatimaan taktiikka perjantain 24.11. MM-finaaliin. Taktiikan tavoitteena oli lähteä haastamaan kokenutta Kroatia ja pakottaa tämä lähiotteluun, jolloin tämän terävä liikkuminen ja potkut saataisiin eliminoitua. Valitettavasti tämä toteutui vasta viimeisessä eli kolmannessa erässä, kun Jennika pääsi omilla hyökkäyksillä haastamaan Kroatia. Satojen otteluiden moninkertaisen maailmanmestarin Bilobrkin voittaminen tämän omassa pelissä oli kuitenkin tällä kertaa mahdotonta. Kokenut Kroatian Bilobrk osasi viedä ottelun koko ajan itselleen sopivalle etäisyydelle ja nappasi helpon näköisesti pisteet ja K1 +70 kg sarjan maailmanmestaruuden. Tällä kertaa Combat Academy of Finlandin Jennika Vainiolle WAKO 2023 Potkunyrkkeilyn K1 +70 kg sarjan MM-hopea.

Jennikalta todella mahtava viikko, MM-finaaliin matkalla kaatui kolme kokenutta ja kovaa kilpailijaa 3-0 pisteillä, joista yksi maailmanmestari ja toinen kilpailuiden toiseksi (2.) rankattu. Kilpailuiden ainoa harmittava tappio tuli vasta MM-finaalissa käsittämättömän hurjan tilaston omaavalle thainyrkkeilyn, potkunyrkkeilyn ja savaten maailmanmestarille; Jennikan oma tilasto osoittaa vain 15 ottelua. Mestarille ei kuitenkaan hävitty tekniikassa tai fysiikassa, tappion syynä oli moninkertaisen maailmanmestarin murskaava kokemus tämän tason ottelussa.

Jennikan tekniikka ja kunto on saatu aivan uudelle tasolle viimeisen vuoden aikana hyvällä valmennuksella ja kovalla tekemisellä. Syksyn treenivierailut Serbiassa ja Hollannissa ovat myös tuoneet lisää varmuutta ja kovuutta tekemiseen. Tämä näkyi näissä MM-kilpailuissa kolmella kovalla voitolla ennen finaalia, Jennikalta loistava suoritus, vaikea tästä olisi ollut enää kenenkään paremmaksi laittaa. MM-kisojen ensikertalaiselta uskomattoman kova suoritus, mikä on huomattu myös liitossa ja maajoukkueessa.

Monella ns. ”kilpailijalla” on edelleen erikoisen hämärä käsitys siitä, että potku- ja thainyrkkeilyn maailmanmestaruuksia voitetaan 2-3 kertaa viikossa harjoittelemalla ja muutamalla helpolla salikisavoitolla. Edes SM-kulta ei takaa yhtään mitään EM- ja MM- kilpailuissa, kun noutaja tulee ja valot sammuvat kehässä. Näissä lajeissa EM- ja MM- tasolle vaaditaan 5-10 vuotta ja 20-30 tuntia viikossa kovaa työtä: tuhansia tunteja lajia, kuntopiirejä, kuntosalia, lenkkejä ja sparria, ja lisäksi pitää otella n. 10-20 ottelua vuodessa.
Combat Academy of Finlandin valmennukseen sitoutuneella urheilijalla rajana on taivas, mikä näkyi myös Jennikan suorituksessa näissä MM-kilpailuissa.
Iso Kiitos Jennikan valmennuksesta vastanneille Combat Academy of Finlandin valmennustiimille (Nikolle, Heidille ja Arille)!

Seuraavaksi Jennika ottelee muutaman viikon kuluttua IFMA 2023 EM-kilpailuissa Turkissa, josta lähdetään hakemaan sitä kirkkainta EM-mitalia viime vuoden IFMA 2022 MM-pronssin kaveriksi.

Onnittelut Combat Academy of Finlandin ja Suomen Jennika Vainiolle WAKO 2023 Potkunyrkkeilyn K1 +70 kg sarjan MM-hopeamitalista!

Isot Kiitokset Jennikan auttamisesta MM-kilpailuissa mukana olleille Potkunyrkkeilyliiton valmentajille!

Ylös