Ajankohtaista

COMBATIN SOILI TELIAN TURVALLISUUSKURSSIN KOULUTTAJANA 18.-19.8.2023 

23.8.2023 | Yleinen

Combat Academy of Finlandin krav maga opettaja Soili Puranen (3. D FEKM krav maga, FEKM Military Instructor) osallistui viime viikonloppuna 18.-19.8.2023 Upinniemessä pidetylle Telian maanpuolustus- ja turvallisuuskurssille kouluttajan roolissa.

Telian (ex Sonera) maanpuolustus- ja turvallisuuskurssi järjestetään yhteistyössä Puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa.
Viikonlopun kestäviä kursseja on järjestetty jo 22 vuoden ajan, mikä on aivan mahtava lahja suomalaisille työntekijöille. Tänä vuonna mukaan oli ilmoittautunut 80 rohkeaa kurssilaista; osa ensikertalaisia ja osa jo monta kertaa mukana olleita konkareita.
Kurssilla harjoitellaan maanpuolustus- ja kansalaistaitoja erilaisilla rasteilla, joita vetävät oman alansa ammattilaiset. Vuosien mittaan kurssilaiset ovat päässeet harjoittelemaan mm. ensiapua, sydäniskurin käyttöä, kadonneen etsintää, suunnistusta, tulen sammutusta, vesipelastusta, kelluntapuvun käyttöä, öljyntorjuntaa, yötoimintaa, TST-simulaatiota, laseraseilla harjoittelua, pistooli- ja rynnäkkökivääriammuntaa sekä tietenkin itsepuolustusta.

Viimeisen 15-vuoden aikana ko. tapahtuman itsepuolustusrastilla on harjoiteltu FEKM krav magaa, rastin vetäjänä on toiminut kokenut FEKM krav maga -opettaja Combat Academy of Finlandin Soili Puranen (3. D FEKM krav maga, FEKM Military Instructor). Soili toimii myös suomalaisen krav maga -lajiliiton Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto Ry:n varapresidenttinä ja on yksi korkeimmista naispuolisista krav maga -opettajista ja mustista vöistä (3. D) maailmassa.

Muutaman kerran kurssilla on Soilin mukana ollut muitakin FEKM krav maga -ohjaajia, mm. Janne Korhonen, jonka virkatyö on kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen miekka hihassa.

Itsepuolustusrasti ovat olleet toivottuja kyselyiden ja rastilta saatujen suorien palautteiden perusteella. Aiempina vuosina Soilin ja Jannen pitämien rastien aiheina ovat olleet mm. veitsihyökkäyksen torjunta, otteista vapautuminen, maassa puolustautuminen, VIP-henkilösuojaus, active shooter -skenaario, liikkumisen ja itsepuolustuksen taktiikkaa, stressireaktiot ja Rikoslaki 4:4§.

Maailmantilanteesta johtuen tänä vuonna Telian kurssilla oli paljon aseiden (pistooli ja RK) käsittelyä ja ammuntaa, joten itsepuolustusrastin teema jatkoi samalla aseistetulla linjalla. Ensimmäisenä käytiin läpi aseenriiston esto: kurssilaiset opettelivat toimimaan tilanteessa, jossa hyökkääjä yrittää viedä heiltä asekotelossa olevan ladatun aseen (harjoittelu muovisilla aseilla). Harjoitusaseet ja kotelot saatiin lainaksi Combat Academy of Finlandilta.

Harjoitus aloitettiin kertaamalla turvallisen aseenkäsittelyn neljä turvasääntöä:
-käsittele asetta aina kuin se olisi ladattu
-huolehdi, että piippu osoittaa turvalliseen suuntaan
-pidä sormi pois liipaisimella
-varmista mitä on kohteen edessä ja takana

Rastilla käytiin läpi myös varusteiden sijoittelu (mm. ase- ja lipaskotelo), aseen veto ja ampuma-asento, aseen vienti koteloon, vaarallisen henkilön puhuttaminen ja käskyttäminen.

Vaikka kurssilla oli takana ilmeisen huonosti nukuttu sateinen yö puolijoukkueteltoissa, Soilin itsepuolustusrastilla nähtiin iloisia ilmeitä ja hyvää tekemistä.
Kuvassa on yksi neljästä Soilin rastilla käyneistä ryhmistä (osallistujia oli 80), joille oppi on selvästi mennyt perille; yhtään sormea ei näy liipaisimella ja kaikkien aseen piiput osoittavat turvalliseen suuntaan.

Euroopan Krav Maga-liiton (FEKM) tarjoama FEKM Krav Maga-järjestelmä on paras mahdollinen valinta, kun puhutaan nykyaikaisesta itsepuolustuksesta, viranomaisten voimankäytöstä tai sotilaiden lähitaistelusta. Krav maga on kiistattomasti maailman tunnetuin ja levinnein nykyaikainen itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä maailmassa eri maiden turvallisuus – ja sotilasviranomaisten keskuudessa. Siviilipuolella tekniikat ovat myös toimivia ja helposti omaksuttavia, ne sopivat kaiken ikäisille naisille ja miehille ammattiin, ikään tai taustaan katsomatta.

Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM) on maailman suurin ja arvostetuin krav maga organisaatio maailmassa (yli 20 000 jäsentä), jonka toiminta ulottuu lähes jokaiselle mantereelle nimestään huolimatta.
Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI) on Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) alainen, kansallinen krav maga -liitto Suomessa, jonka jokainen ohjaaja (vähintään vihreä vyö) ja opettaja (musta vyö) on suorittanut kaikki vaadittavat koulutukset hyväksytysti kansainvälisten vaatimusten mukaan (diplomit).
Euroopan Krav Maga -liiton (FEKM) diplomi takaa ohjaajan ja opettajan korkean tason itsepuolustuksen, voimankäytön ja lähitaistelutekniikan opetukseen.

Viralliset FEKM Krav Maga -lajiliitot löytyvät täältä:
-Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto (PKMI): http://www.krav-maga.fi
-Euroopan Krav Maga -liitto (FEKM): https://www.krav-maga.net

Lisää leirejä ja tapahtumia:
-Combat Academy of Finland: https://www.combat.fi

Ylös