Ajankohtaista

NIKO ”STEEL HAMMER” KORVENTAUS ISKI KING OF KINGS KEVYEN SARJAN MAAILMANMESTARUUDEN KOK 110 MEGA SERIES -TURNAUKSESSA VILNASSA 18.3.2023

21.3.2023 | Yleinen

Suomalainen Niko Korventaus voitti eilen 18.3.2023 Potkunyrkkeilyn kansainvälisen ammattilaisliigan King of Kingsin KOK K-1 -kevyen sarjan (lightweight) alle -71 kg maailmanmestaruuden Liettuan Vilnan Jeep Areenalla käydyssä King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa.

Liettuan Bushidoliitto (LBF) ilmoitti alkuvuodesta, että King of Kingsin avoinna oleva kevyen sarjan (-71 kg) mestaruus ratkotaan King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa 18. maaliskuuta Liettuassa Vilnan Jeep Arenalla. Kevyen sarjan mestaruusottelussa kohtasivat sarjan kolmanneksi (3.) rankattu suomalainen Combat Academy of Finlandin Niko Korventaus ja sarjan viidenneksi (5.) rankattu Liettuan Tora Gymin Gustas Dimša.

Kyseisen sarjan maailmanmestaruusvyö vapautui hiljattain, koska sarjan MM-titteliä aiemmin hallussaan pitänyt Mindaugas Narauskasin siirtyi toiseen kamppailuorganisaation UTMA:n riveihin.
Iranilainen Masoud Minaei on pitänyt kevyen sarjan mestaruutta väliaikaisesti hallussaan Narauskasin lähdön jälkeen.

Suomalainen Niko Korventaus otteli tyylikkäästi kaikki viisi kolmen (5×3 min) minuutin erää nimiinsä ja Liettuan Tora Gymin Gustas Dimša joutui tyytymään kaikin tuomariäänin pistetappioon omassa kotikehässään.  mestaruuden mennessä suomalaiselle Niko Korventaukselle kaikilla tuomariäänillä. KOK K-1 -kevyen sarjan (lightweight) alle -71 kg maailmanmestaruusvyö matkaa heti sunnuntaina aamusta Helsinki-Vantaan lentokenttää kohti tuoreen maailmanmestarin käsimatkatavaroissa.
Korventauksen kulmamiehenä nähtiin suomalaisen potkunyrkkeilyn raskaan sarjan legenda Pirkka Suksi, jolla on takanaan 60 ottelua potkunyrkkeilyssä ja noin 20 ottelua nyrkkeilyssä sekä peräti seitsemän suomenmestaruutta.
Korventaus kiittelee Suksea… ”kehään on helpompi kiivetä, kun matkassa ja kulmassa on osaava kaveri apuna.” ”Pirkalle Iso Kiitos!”

King of Kingsin -otteludata kertoo Korventauksen iäksi 24- vuotta, pituus 182 cm, ottelurekordi 16-1-4, joista KOK:n alla 3-1-1. Korventaus on tuoreen KOK -maailmanmestaruuden lisäksi kolminkertainen thainyrkkeilyn suomenmestari, potkunyrkkeilyn suomen- ja pohjoismaiden mestari sekä WAKO European Cup voittaja, joka on edustanut Suomea maajoukkueen mukana WAKO:n potkunyrkkeilyn EM- ja MM- kilpailuissa.

Liettuan Gustas Dimšan King of Kingsin -otteludata kertoo miehelle ikää 19-vuotta, pituus 175 cm, otteluita 10-0-3, joista KOK:n alla 6-1-0.

King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnaus lähettiin suorana yli 200 maahan DAZN:n kautta.
Korventauksen ja Dimšan mestaruusottelun lisäksi ottelukortilla nähtiin yhdeksän kovaa ja vauhdikasta KOK -ottelua fanien iloksi.

https://www.delfi.lt/sportas/kitos-sporto-sakos/kovu-turnyre-vilniuje-cempionu-dirzus-is-lietuviu-nugvelbe-latvis-ir-suomis.d?id=92837795

Teksti: Ari Vargman
Kuvat: KOK Fight

 

Ylös