uutiset

HEIDILLE -67 KG MM-HOPEAA PIETARISSA TÄMÄN ILLAN FINAALISSA (12.9.2012)
Combatin tuore MM-hopeamitalisti Heidi Björklund (SM I 2012) otteli 2012 IFMA Thainyrkkeilyn MM-kilpailuiden finaalissa Pietarissa ruotsin Jennifer Österliniä vastaan tänään alkuillasta käydyssä ottelussa.
Heidi loukkasi jalkansa pahasti edellisessä ottelussaan maanantaina Ranskan kovapotkuista ja kokenutta Angelique Pitiotia vastaan; jalka ei vain kestänyt enää ruotsalaisen siihen tähtäämiä potkuja ja 
ottelu päättyi ensimmäisessä erässä ruotsalaisen voittoon.
Harmittavinta ruotsalaisen voitossa oli se että hän oli selvästi heikoin Heidin kohtaamista kolmesta vastustajasta ja täysin voitettavissa ilman Heidin jalkavammaa, joka pakotti keskeyttämään finaaliottelun heti alkuun. Semifinaalissa vaurioitunutta jalkavammaa yritettiin salata mahdollisimman hyvin, jotta ruotsin joukkue ei olisi sitä huomannut, mutta turhaan. Tieto oli kulkeutunut Ruotsin joukkueelle ja taktiikkana oli potkia vammautuneeseen jalkaan mahdollisimman paljon jotta ottelu keskeytyisi nopeasti, kuten kävikin. Turnausmuotoisissa kilpailuissa jokaisessa ottelussa voi voitosta huolimatta syntyä vammoja, jotka estävät seuraavaan otteluun osallistumisen. Heidi yritti parhaansa mutta joutui taipumaan, ei niinkään ruotsalaisen paremmuuteen vaan aiemmassa ottelussa Ranskan Pitiotilta saamiensa kovien potkujen aiheuttamaan vammaan, jonka ruotsalainen käytti viisaasti hyväkseen.
Jo Pitoitinin voittaminen semifinaalissa oli Heidiltä uskomaton suoritus ottaen huomioon että ranskalaisella oli viisitoista kertaa enemmän otteluita (31 ottelua), joista viisi Ranskan mestaruutta ja kaksi Euroopan mestaruutta.
Luulen ettei kukaan uskonut Heidin etenevän kovatasoisessa turnauksessa näin pitkälle, varsinkin ranskalaiselle se oli varmasti kova pala, koska hän oli ehdottomasti kisojen parhaita ottelijoita tässä sarjassa. MM-hopea on loistava saavutus vasta muutaman vuoden thainyrkkeilyä harjoitelleelle ja puoli vuotta kilpavalmennukseen osallistuneelle naiselle. Heidille MM-hopea oli kuitenkin karvas pettymys, koska kulta oli jo käsien ulottuvilla, mutta tällä kertaa kävi näin. Heidi ”mököttää” tällä hetkellä voittamaansa MM-hopeaa, vaikka ei pysty edes kävelemään kipeällä jalallaan - Heidille oli turha selittää ettei kukaan olisi pystynyt ottelemaan sillä jalalla.
Kovaakin kovemmassa turnauksessa, johon osallistui 1500 ottelijaa 100:sta eri maasta, Suomen maajoukkue saavutti yhden kullan, kaksi hopeaa, yhden pronssin ja B-luokassa yhden hopean. Joukkueessa oli 18 ottelijaa, joista suurin osa putosi ensimmäisessä ottelussa laulukuoroon, myös aiemmista arvokisoista mitaleita saaneet ennakkosuosikit.
Heidin saavutuksen arvoa nostaa myös se että kisoissa oli mukana ammattilaisia, joista osa karsiutui jopa loppuotteluita ennen mm. thaimaalainen Kem, joka on voittanut Lumpinin ja Rajadamnern mestaruudet aiemmin.
Heidin avustajana toimi kisojen ajan Combatin Deo Phetsangkhat, joka avusti loppujen lopuksi lähes kaikkia kilpailijoita koko puolitoistaviikkoisen turnauksen ajan.
Heidin kisavalmennuksesta on vastannut Deo Phetsangkhat ja Ari Kangas. Valmentajien työnjako oli alusta asti selvä: thaimaalainen kisakone (180 ottelua) ja ammattivalmentaja Deo vastasi tärkeiden lajitaitojen ja tekniikan sekä fyysisten lajiominaisuuksien kehittämisestä ja toimi kisoissa Heidin kehäavustajana. Deo laati myös jokaiseen otteluun toimivan ottelutaktiikan.
Ari suunnitteli harjoitusohjelman, jaksotti ja seurasi sitä, rakensi fyysiset ominaisuudet kohdalleen kovaa lajiharjoittelua ja kilpailua varten, kehitti taito-ominaisuuksia ja tekniikkaa sekä opasti ravitsemuksessa ja palautumisessa.
Selkeä työ- ja roolijako on toiminut todella hyvin ja tehnyt Heidistä puolessa vuodessa fyysisesti ja teknisesti vahvan ja varman ottelijan, jolla on kyky otella huomattavasti kokeneempia vastustajia vastaan, ja mikä tärkeintä myös voittaa heidät.
Heidin vahvuuksiin kuuluu tinkimätön harjoittelutahto (välillä vähän liikaakin), loistava paineensietokyky sekä terävä otteluäly. Heidissä on paljon Combatin Eteläpellon Miaa, joka aikanaan voitti mm. neljä MM-kultaa thainyrkkeilyssä. Uskomme, että Heidi yltää tähän samaan. 
Hyvä Heidi ja Onnea upeasta suorituksesta, Kiitokset myös loistavalle valmentajalle Deolle, joka raatoi kisoissa Heidin mukana:)  

 

 

SUOMALAINEN HEIDI BJÖRKLUND FINAALISSA 2012 IFMA THAINYRKKEILYN MAAILMANMESTARUUSKILPAILUISSA PIETARISSA (11.9.2012)
Vantaalainen Heidi Björklund kukisti eilen maanantaina 10.9. IFMA Thainyrkkeilyn MM-kilpailuissa Pietarissa käydyssä naisten -67 kg semifinaaliottelussa kaksinkertaisen Euroopan mestarin ja viisinkertaisen Ranskan mestarin Angelique Pitiotin 3-0 pistein raivaten ensimmäisenä suomalaisena thainyrkkeilijänä paikan keskiviikkona käytävään finaaliotteluun Ruotsin Jennifer Öste
rliniä vastaan. Combat Academy of Finlandia edustava Heidi Björklund voitti aiemmin lauantaina käydyssä avausottelussaan virolaisen 3-0 pistein. Tämän vuoden Suomenmestari lähtee taistelemaan maailmanmestaruudesta tosissaan; saavutettu finaalipaikka takaa kuitenkin jo tässä vaiheessa Björklundille vähintään MM-hopeaa kovatasoisessa kilpailussa.

2012 IFMA World Championship
The Russian Muaythai Federation, in full support of RUMA and the city of St. Petersburg, is in preparation for the upcoming 2012 IFMA World Championship. Over 2,000 athletes, coaches and officials from 100 countries are expected to ravel to St. Petersburg to be part of this important event in one of the world’s most historic cities. This is not simply a World Championship: it is also the official test event for the 2013 World Combat Games (WCG), organized by Sport Accord, under patronage of the IOC.
Representatives from all of the other 14 Olympic and non-Olympic world-recognised combat sports are expected to come to St. Petersburg. They will take part in the opening ceremony and also visit the facilities first hand, in preparation for the upcoming 2013 WCG. Many VIPs have already confirmed their participation.
Additionally, the SportAccord media workshop will be held during the competition. The IFMA Executive Board Meeting, the AGM, the European meeting, the Asian meeting, and numerous other important meetings will also be held during the ten days of the championship.
The final inspections of the preparations will take place from the 3rd -8th July and will be headed by the General Secretary of the European Muaythai Federation and IFMA Executive Board Member, Rafal Szlachta and the President of the Russian Federation, Dmitry Putilin.


____________________________________________________________________


 

< Takaisin


 

 
  combat.fi