thaiboxing

Maailman tehokkain kamppailulaji

Thaiboxingia eli thainyrkkeilyä (muay thai) on kutsuttu maailman tehokkaimmaksi kamppailulajiksi. Kurssit Deo "Check Bin" Phetsangkhatin johdolla Sörnäisissä ja Myyrmäessä - katso kurssit!
Thainyrkkeily sopii 15-55 vuotiaille naisille ja miehille tehokkaaksi harrastus- ja kuntoilumuodoksi sekä kilpailuhenkisille aina kehään asti. Thainyrkkeilyoppinsa Combat Academy of Finlandin opettajat ovat saaneet vuosia maailman parhaimpiin ottelijoihin lukeutuvalta thaimaalaiselta, moninkertaiselta thainyrkkeilyn ja potkunyrkkeilyn ammattilaisten maailmanmestarilta Jomhod Kiatadisakilta, joka on otellut 214 ottelua, joista voittanut 186.

Historia

Thainyrkkeily on kuulunut thaimaalaiseen elämänmuotoon jo tuhansien vuosien ajan kehittyen nykyiseen muotoonsa vanhoista sotataidoista. Vuonna 1930 Thaimaan hallituksen toimesta aiemmin paljaalla maalla ja ilman hansikkaita käytyihin otteluihin laadittiin painoluokat ja tiukat säännöt sekä ottelut siirrettiin kehään. Aiemmin ottelijat ottelivat kunnes toinen oli kyvytön jatkamaan ottelua.

Thaimaan hallituksen tiukka puuttuminen otteluiden sääntöihin on vienyt thainyrkkeilyn lähelle olympiakelpoisuutta ja kasvattanut lajia räjähdysmäisesti ympäri maailman. Nykyisin thainyrkkeily on Thaimaan kansallisurheilulaji ja tärkeä osa thaimaalaista kulttuurihistoriaa. Suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä thainyrkkeilykilpailuissa erinomaisesti, syynä tähän lienee pitkät harjoitusmatkat Thaimaaseen sekä harjoitusmetodeiden tuominen sieltä Suomeen.

Tekniikat

Thainyrkkeilyn monipuoliseen tekniikkaavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönti- ja potkutekniikat sekä näihin liittyvät väistö- ja torjuntatekniikat, potkujen kiinniotto, lähiottelu, jossa on sallittua kiinnipitäminen (thaipaini), polvi- ja kyynärpäätekniikat. Hyvän thainyrkkeilijän ominaisuuksiin kuuluu mm. hyvä lihaskunto, kestävyys, nopeat refleksit sekä hyvä ottelusilmä (äly).

Thainyrkkeiluharjoitukset tähtäävät edellämainittujen ominaisuuksien kehittämiseen ja parantamiseen. Thainyrkkeilyvalmentajilla on uusin tieto-taito thainyrkkeilytekniikan ja -taktiikan opettamisessa.
 
Thainyrkkeilijät on harjoituksissa jaettu tasoryhmiin, mikä takaa thainyrkkeilyn harrastajalle haluamaansa ja oman tasoista opetusta.
• Peruskurssi (2 kk) aloitteleville
• Tekniikkaryhmä peruskurssin käyneille
• Otteluryhmä niille, jotka haluavat myös otella

Peruskurssin käyminen on pakollista mikäli ei aiemmin ole harjoitellut thainyrkkeilyä. Myöhemmin jokainen voi vapaasti valita käykö tekniikka- vai otteluryhmässä vaiko molemmissa.

Peruskurssilla harjoitellaan thainyrkkeilyn perusteita ja tekniikoita (potkuja, lyöntejä, lähiottelua, liikkumista, väistöjä ja torjuntoja) sekä nostetaan peruskuntoa. Lyönti ja potkutekniikoita harjoitellaan potkutyynyihin (thaibad), joihin potkut voidaan suorittaa täydellä nopeudella ja kovuudella turvallisesti. Peruskurssilla ei otella.

Tekniikkaryhmä on nimensä mukaisesti tarkoitettu tekniikan harjoitteluun, mikä ei suinkaan tarkoita, että siellä levättäisiin tai laiskoteltaisiin. Tekniikkaryhmässä tehdään erilaisia pariharjoituksia, välineharjoittelua (potkutyynyt, säkit, narut, ym.), nostetaan kuntoa, harjoitellaan uusia tekniikoita ja kerrataan vanhaa.
 
Otteluryhmässä otellaan pääsääntöisesti ja harjoitellaan ottelutekniikkaa ottelunomaisesti.

Kilpailemisesta kiinnostuneilla naisilla ja miehillä on mahdollisuus osallistua kansallisiin tai kansainvälisiin thainyrkkeilykilpailuihin. Kilpailijat harjoittelevat omissa ja otteluryhmissä, joissa harjoitellaan myös ottelemista hyvillä suojuksilla. Kilpailuissa käytettävät suojukset riippuvat siitä, käydäänkö ottelu amatööri- vaiko ammattilaisotteluna. Ammattilaiset käyttävät otteluissa alasuojia, nyrkkeilyhansikkaita ja hammasuojia. Amatöreillä suojia on enemmän; yleensä edellä mainittujen lisäksi säärisuojat, rintapanssari, kyynärpää- ja pääsuoja. Ottelut käydään kehässä ja erien pituus (2-3 min.) ja lukumäärä (3-5) riippuen onko ottelu amatöri- vaiko ammattilaisottelu. Kilpailijoita on n. 5-10 % kaikista thainyrkkeilyn harrastajista.

Tasojärjestelmä: Ottelija-arvot. Peruskurssin päätteeksi on tasokoe.

Harjoitusasu peruskurssin jälkeen:
Combatin logolla varustettu virallinen harjoitusasu: t-paita ja shortsit / pitkät housut sekä nyrkkeilyhanskat, sääri-, hammas- ja alasuojat. Ottelijoilla lisäksi pääsuoja.

Peruskurssin jälkeen voit harjoitella kahdessa keskuksessa mm. thainyrkkeilyä seuraavasti:
Sörnäinen 9 lajin harjoituskertamahdollisuutta/vko + liikkuvuus- ja kehonhallintatunti 1/vko+ kuntonyrkkeilytunnit 2/vko + kuntopiiri 2/vko+ kuntosalin käyttö
Myyrmäki 7 lajin harjoituskertamahdollisuutta/vko + kuntonyrkkeilytunnit 2/vko + kuntosalin käytön Sörnäisissä.

Kilpailijoille ja kilpailusta kiinnostuneille omat ryhmät!

Saat siis yhdellä kuukausimaksulla yhteensä16 lajin harjoituskertamahdollisuutta viikossa, 4 kuntonyrkkeilytuntia, 1 liikkuvuus- ja kehonhallintatunnin ja 2 kuntopiirituntia sekä kuntosalin (Sörnäinen) käytön!
Thainyrkkeilyn perusteet suoritettuasi voit harjoitella em. lisäksi vielä kickboxingissa ja ladythaissa!

Ohjaajina toimivat mm.
Deo Phetsangkhat (mm. Rachdamnoen mestari, Isaan mestari,
K-1 Grand Prix Russia open 4 man tournament, Twins mestari:
184 otteluvoittoa, 25 häviötä, 4 tasuria)
Ari Pitkänen (MM 3, EM I, PM I, SM I x 2, SM 2)
Jani Virtanen (SM 3)
Mirka Hyvärinen (SM II x 2, SM III)
Heidi Björklund (MM 2, EM 2, SM I)
Pok Jääskeläinen ( SM 2, PM 2, EM I junior, SM 3 junior, SM I junior)
Ari Kangas, 1 Dan, Coach
Jarno Laitinen, Coach
Jani Toivonen, Coach
Lasse Mustonen, Coach
Tomi Sariola

ILMOITTAUDU


 

 

 
  combat.fi